Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за ден, 26 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 юни.
ТЕРАСАТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ СВАЛИ ОТ ПОСТА ШЕФА НА СТРОИТЕЛНИЯ КОНТРОЛ В СОФИЯ
Два дни откакто стана известно, че е отменил заповедта за срутване на противозаконните навеси на терасата на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, шефът на строителния надзор в Столичната община арх. Влади Калинов напусна поста си. За оставката заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.
АПИ ЗА ТОЛ СИСТЕМАТА: " ТЕЛЕТОЛ " ПРЕДЛАГА ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО НЯМА ОБЩО С ИЗИСКВАНИЯТА
Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) не поддържа монопол на нито един Национален снабдител на услуги (НДУ) за продажба на пътни такси – електронна винетка и тол. Това декларират в нарочна позиция до медиите от АПИ по отношение на изнесените по-рано данни от компанията " Телетол ", за която от Агенцията настояват, че " няма има опция да продава електронни винетки, защото не реализира оперативна съгласуемост на база интерфейс с електронната система за събиране на пътни такси ".
" ТЕЛЕТОЛ " СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДЛЪЖНОСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В АПИ
" Къде е тол системата - във компанията реализатор или в държавата; кой има интерес от монопола, който изкуствено се поддържа от АПИ (Агенция " Пътна инфраструктура " - бел. ред.), и то по жесток начин; кой го прави, за какво го прави и има ли надзор върху институцията " - тези въпроси насочиха посредством конференция в Българска телеграфна агенция представителите на " Телетол ", уверени, че не се позволява конкуренция на пазара и че безпричинно е преустановен договорът им.
РЕФОРМИТЕ, ПОИСКАНИ ОТ ЛОЗАН ПАНОВ - ЗАКРИВАНЕ НА ВОЕННИ СЪДИЛИЩА И РАВНОМЕРНА НАТОВАРЕНОСТ НА МАГИСТРАТИТЕ
Да се закрият още две военни съдилища, а в едва натоварените районни съдилища да правораздава единствено един магистрат. Тези две оферти изложи през днешния ден в Народното събрание ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов при показване на годишния отчет за активността на съдилищата за 2018 година. Той беше признат със 122 гласа „ за “, без нито един срещу и въздържал се.
ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ СТУДЕНТ У НАС Е УПОТРЕБЯВАЛ НАРКОТИЦИ
Сряда е Световният ден за битка с наркоманията. На 26 юни 1988 година за първи път се отбелязва оповестеният от Организация на обединените нации Ден за битка с наркоманията. Датата е призната от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1987 година На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и дейна позиция в борбата с разпространяването на наркоманията.
Движение за права и свободи НЕ ИСКА ДА ОБСЪЖДА ПОВЕЧЕ СУБСИДИИТЕ, НАМЕКНА ЗА ПОГАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА
Движение за права и свободи няма да взе участие в нови съвещания за размера на партийната дотация. Това съобщи водачът Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание след новините от вчерашния съдружен съвет - да се разисква кой да е размерът на партийната дотация и да се реши най-късно до лятната почивка на Народното събрание.
Българска социалистическа партия ПРОТИВ " СВОБОДНОТО ЧАСТНО ФИНАНСИРАНЕ " НА ПАРТИИТЕ, ГЕРБ ГИ ОБВИНИ В ЛЪЖА
" Българска социалистическа партия е изрично срещу въвеждането на безалтернативно, свободно частно финансиране на партиите. Това съобщи пред Българска национална телевизия националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР