Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 юни. 
ГЕРБ И Движение за права и свободи С ДОГОВОРКА - ХЕМ 1 ЛВ. ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, ХЕМ ОТВОРЕНО ФИНАНСИРАНЕ
ГЕРБ и Движение за права и свободи се схванаха за партийните дотации. Те са се договорили хем да е 1 лева дотацията, хем да има отворено финансиране, както изиска още в самото начало Движение за права и свободи.
ШЕФЪТ НА НЕК ПЕТЪР ИЛИЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА
Изпълнителният шеф на „ Национална електрическа компания “ ЕАД Петър Илиев е подал оставката си в деловодството на „ Български Енергиен Холдинг ” ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на енергийния холдинг.
Българска социалистическа партия ПИТА ФАНДЪКОВА ЗА НАРУШЕНИЯ НА Закон за обществените поръчки И ЗЛОУПОТРЕБИ В ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО
Заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова внесе публично запитване към кметът Йорданка Фандъкова, обвързвано с констатациите от инспекцията на " Чистота Искър " ЕООД. За това сдружение стана обществено ясно, че наема техника за почистване от компания на Румен Гайтански-Вълка.
ЧЕТИРИМА ОБВИНЯЕМИ ЗА САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА ОТ ПОЛЕТ MH17 НАД УКРАЙНА
Обединената следствена група огласи имената на четирима души, обвинени за съпричастност за самолетната злополука на Boeing от полет MH17 над Украйна през 2014 година.
СИГНАЛ: ДАНС, Национална агенция за приходите, КЕВР И ЕНЕРГИЙНОТО МИНИСТЕРСТВО ДА РАЗСЛЕДВАТ ТЕЦ-А НА ДОГАН
Сигнал по тематиката " леден запас ", обезпечаван от Топлоелектрическа централа Варна, който е благосъстоятелност на Ахмед Доган, е изпратен до ДАНС, Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Сигнализиращата организация е неправителствената " Антикорупционен фонд " (АКФ).
БОРБАТА С ПРАНЕТО НА ПАРИ - 100 ДУШИ ОБРАБОТВАТ ОТЧЕТИ 10 ГОДИНИ
Параграф 2 от Закона за ограниченията против изпирането на пари провокира много неясноти и суматоха измежду неправителствените организации (НПО) при дефинирането на действителния притежател, а във връзка с измененията в Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ) главното неодобрение на гражданските организации е от Агенцията по вписванията (АВ). Това стана ясно в границите на публичния съвет към Комисията по взаимоотношението с Неправителствени организации.
ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА БОЛНИЦИТЕ СА НАМАЛЕЛИ, НО ОСТАВАТ СЕРИОЗНИ
Просрочените отговорности на лечебните заведения с над 50 на 100 държавно присъединяване в капитала са намалели с 30 224 000 лева за интервала 31.03.2018 година - 31.03.2019 година За една година понижението на просрочените отговорности за всички лечебни заведения с държавно и общинско присъединяване в капитала е 19%, като най-голямо е понижението -29 % за лечебните заведения със 100% държавно присъединяване в капитала.
70,8 МЛН. ДУШИ СА ПРОГОНЕНИ ОТ ВОЙНИТЕ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА
Броят на хората, бягащи от войни, гонене и спорове, е достигнал 70,8 милиона през 2018 година демонстрира годишния отчет „ Глобални трендове “ 2018 на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците. Броят им е два пъти повече от равнището отпреди 20 години, с 2,3 милиона повече отпреди една година и подхожда на население по брой сред това на Тайланд и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР