Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 юни.
ДЪРЖАВАТА ПРЕДЛАГА ДА НЯМА ДАНЪК " ПЕЧАЛБА " В НАУЧНАТА И РАЗВОЙНАТА ДЕЙНОСТ
Държавата предлага да няма налог " Печалба " в научната и развойната активност. Това стана ясно от думите на икономическия министър Емил Караниколов, съобщи БГНЕС.
ДИРЕКТОРЪТ НА " ДУНАРИТ ": ПОРЪЧКАТА ЗА ПРОТИВОГРАДНИТЕ РАКЕТИ Е СКАНДАЛНА
Преди седмица Actualno.com разгласиха материал със заглавие " Собственикът на Локо Пловдив ще ни избавя от градушки – съвсем 2 пъти по-скъпо ". Става въпрос за социална поръчка за противоградни ракети, която беше извоювана от компанията " Стройпроект " на Христо Крушарски, а той е притежател на пловдивския футболен клуб " Локомотив ".
ПРИМЕР ОТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА - ЗАХАРТА, КОЯТО НАГАРЧА
На 11 юни, 2019 година в Русенски областен съд се организира първото заседание на кредиторите в производството по неплатежоспособност за " Захар Био " АД. Молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност е подал самият дебитор " Захар Био " АД.
КРАЙ ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА НА Европейски Съюз БЪДЕЩЕ ЧАКАТ СКОПИЕ, ТИРАНА И АНКАРА
Държавите от Европейския съюз (EС) в понеделник изпаднаха в искрено противоречие по отношение на започването на договаряния с Албания и Северна Македония за влизането им в Блока. В същото време Кипър заплаши да наложи несъгласие на всяко съглашение за бъдещо разширение, в случай че Европейски Съюз не затегне линията си във връзка със сондирането от страна на Турция за газ в Източното Средиземноморие.
КИТАЙ ПРЕДУПРЕДИ Съединени американски щати ЗА ОТВАРЯНЕ КУТИЯТА НА ПАНДОРА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК
Във вторник Китай предизвести за отваряне на " Кутията на Пандора " в Близкия изток, откакто Съединените щати оповестиха разполагането на още 1000 бойци в района на фона на възходящото напрежение с Иран.
ХЕРО МУСТАФА ЩЕ Е НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА Съединени американски щати В БЪЛГАРИЯ
Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България, съобщи БГНЕС.
САС ПОТВЪРДИ ДИСКРИМИНАЦИЯТА ПРИ ЗЪБНОТО ПРОТЕЗИРАНЕ
Административният съд в София-град удостовери решението на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД), с което се открива съществуване на дискриминация по симптом възраст при заплащането на слагането на зъбни протези от НЗОК. Производството пред Комисия за защита на конкуренцията беше формирано по тъжба на доктор Георги Тодоров, съобщи Център за право и здраве.
Европейски Съюз ОТЛОЖИ ДО ОКТОМВРИ РЕШЕНИЕТО ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ
Държавите-членки на Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за започване на договаряния със Северна Македония и Албания за присъединение към общността, отлагайки това решение до октомври. Това заяви във вторник европейският комисар по разширението и политиката за добросъседство Йоханес Хан.
ГОРБАЧОВ ЗА ЧЕРНОБИЛ: НЕ КРИЕХМЕ ИСТИНАТА В ПЪРВИТЕ ДНИ, ПРОСТО НЕ ЗНАЕХМЕ
Онова, което се случи през нощта на 25-и против 26-и април 1986 година, не беше повреда, а злополука от международен мащаб. Но първоначално това не проумяваха жителите на Припят, нито на Могильов или Брянщина – регионите, които най-силно пострадаха от Чернобил. Нито пък ръководителите на атомната централа и учените.
В АФРИКА МОМИЧЕТАТА ИЗКУПВАТ ГРЕХОВЕТЕ НА ПРЕДЦИТЕ
Обичаят да жертваш личната си щерка на провидение или сановник е разбираем и понятен, когато става въпрос за антични времена. Но и през днешния ден в Африка съществува бит, наименуван " трокоси " - фамилиите дават дребните си девойки, с цел да изкупят греховете на предците. Децата стават робини и са длъжни да извършват всички претенции на чиновниците на култа, включително и полови. Някои прекарват в храмовете няколко години, други остават през целия си живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР