Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден.
ПРОКУРОР ГЕШЕВ ПРЕДПОЧИТА ДА НЕ ГОВОРИ ЗА ИМОТИТЕ НА ЖЕНА СИ И ДАЛИ ИМА ВРЪЗКА С ВАКЛИН
Ръководителят на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев не желае да каже какво е имуществото на дамата, с която съжителства - Детелина Ханчева. А въпросът какво в действителност има Ханчева стана настоящ след следствие на Frognews, което демонстрира имотна връзка на Ханчева с главния очевидец против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева - Александър Ваклин.
РЕШЕНИЕТО ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ Е ЯСНО. КАКВО ЧАКАМЕ?
Темата за мръсния въздух в България влезе и в предизборното говорене – най-малко на партиите и претендентите, които се целят в градската междинна класа. Крайно време беше. Но отново имаме проблем – политиците, които я разясняват, концепция си нямат защо иде тирада, изключително като стигнат до оферти за решение на казуса.
РУСИЯ УВЕЛИЧАВА ЗЛАТНИТЕ СИ ЗАПАСИ, ИМА ЛИ НЕСИГУРНОСТ В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА?
Русия стана най-големия покупател на злато в света през първото тримесечие на 2019 година, съобщи ТАСС. По данни на Световния съвет за златото (WGC) от януари до март Русия се е сдобила на интернационалните пазари с 55,3 тона злато и по този метод е нараснала запасите си до 2168 тона. Делът на златото в съветските валутни запаси възлиза сега на 18%.
БОРИСОВ Пожарна охрана Народоосвободителна въстаническа армия: НЕ БЕ, ЩЕ СЛУШАТЕ И ВИЕ-НЯМА САМО ДА МЕ ПИТАТЕ ГЛУПОСТИ
" Ма с това ли се занимавате " – по този начин Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия по отношение на вероятно недеклариран негов парцел. " Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника ", добави водачът на ГЕРБ. По думите му, ставало въпрос за една стая, която още по времето на Николай Бареков като лице на ТВ7 била снимана, даже с дрон. Това е пристройка, която е част от заявеното ми като парцел в декларацията пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), а тази пристройка Борисов употребявал, с цел да посреща хора.
ЗА ДА СИ КУПИШ ЖИЛИЩЕ В СТАРА ЗАГОРА РАБОТИШ 7Г., ВЪВ ВАРНА 11Г.
Цените на жилищата в страната и възнагражденията сега са такива, че на един гражданин на Стара Загора, който получава междинната за града работна заплата, са му нужни 7 години и 4 месеца работа, с цел да си купи жилище от 80 квадрата в града.
ЙОНЧЕВА: БОРИСОВ ОТНОВО ИЗЛЪГА, ТОЙ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
" Сега ще ме слушате, без да ми задавате глупави въпроси! Извинявам се, че приказвам за тези женици! Те са жалки ". Това мисли и приказва министър председателят Бойко Борисов за българските публицисти, както и за мен, и за водача на най-голямата опозиционна партия. В друга страна, след сходни думи, би последвала незабавно оставка на политика, който си е разрешил да ги произнесе. В България те минават в рубриката " избирателен сеир " и не вършат усещане. Това написа лидерът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори Елена Йончева в обществената мрежа Фейсбук.
ДЪРЖАВАТА ОТДЕЛЯ 1МЛН.ЛВ. ЗА ИЗКУПУВАНЕТО НА ЧАСТНИ ГОРИ
Държавата ще отдели 1 млн. лв., с цел да възобнови изкупуването на частни гори. Това сподели пред БНР лесовъдът Георги Костов, който е консултант на земеделския министър и някогашен зам.-министър на земеделието с сектор „ Гори “. В България има близо 2 млн. имота дребни частни гори, които се ръководят неефективно, а огромна част от притежателите даже не знаят къде се намира собствеността им. „ Идеята е страната да подкрепи тези притежатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР