Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден.
БОРИСОВ НЕ ДЕКЛАРИРАЛ ЖИЛИЩНА ПОСТРОЙКА?
Сагата към парцелите на премиера Бойко Борисов продължава с ново разобличаване. Според информация на Атанас Чобанов от проверяващия уебсайт " Биволъ " министър председателят е пропуснал да заявява жилищна сграда. И строителното позволение, и удостоверението за въвеждане в употреба са на името на Бойко Борисов. Постройката обаче отсъства от имотната декларация на премиера както за 2009 година, по този начин и в идващите години.
И ЦАЦАРОВ ЛЪСНА В " АПАРТАМЕНТГЕЙТ " С ЕВТИНА ВИЛА (ВИДЕО)
Главният прокурор Сотир Цацаров е част от " Апартаментгейт ". Това счита уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ", който разгласява нотариален акт за вила на Цацаров в летовището " Св. Константин " над град Пещера. Според документите, Цацаров и жена му Меглена купуват къща от 75 квадрата за 58 674,90 лв. т.е. 30 000 евро. Данъчната оценка на парцела е 22 785,80 лв., а разгънатата му повърхност е 139,75 кв. метра. Но " Биволъ " твърди, че в региона няма подготвена вила, която да коства под 60 000 евро т.е. двойно.
" БУЛ ИНС " ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА - ЩЕ ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА КАТАСТРОФАТА ПРИ СВОГЕ
Бул Инс " взе решение да обезщети наследниците на всички починали в злополуката край Своге предходната година с обезщетение от 50 000 лева, заяви пред публицисти изпълнителният шеф на застрахователното сдружение Стоян Проданов. " Правим това поради публичния напън, който е огромен, и дълготрайните ползи на сдружението. Продължаваме да сме уверени в правотата си да изплатим единствено дребна алегорична сума ", сподели Проданов.
" Бул инс " отхвърляше да заплати, защото съгласно тях при нещастието при Своге не е осъществяван публичен транспорт и липсват документи за подобен, а става въпрос за споделено пътешестване, което не се покрива от застраховката.
ПАРТИИТЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПОВЕЧЕ СУБСИДИИ ЗАРАДИ НЕДОСТАТЪК НА ЗАКОНА
" Несъвършенство в законодателството " е повода, заради която партиите и обединенията в Народното събрание са получили 13.20 лева дотация, вместо записаните в закона 11 лева Това сподели финансовият министър Владислав Горанов пред Economic.bg преди формалната първа копка на газовата връзка с Гърция, на която участваха българският министър председател Бойко Борисов и гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас.
ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ
След сезиране от информацията в телевизионното предаване " Шоуто на Слави ", основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната административна прокуратура инспекция по реда на надзора за правда.
ТРИ ГОДИНИ ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ НЕ УВЕДОМЯВАТ ДАРИТЕЛ,ЧЕ Е БОЛЕН ОТ ХЕПАТИТ C
През 2015 година Иван Такев подарява кръв. Тогава е открито, че е болен от Хепатит С, само че никой не смята за нужно да го уведоми. Мъжът схваща за заболяването си през март тази година, когато взема решение да подари кръв още веднъж. Тогава от регистратурата на центъра по хематология му оповестяват, че има възбрана и да отиде да ревизира за какво.
БОРИСОВ КЪМ ЦИПРАС: КАЧИ съдебна експертиза ДА ТЕ ВОЗИМ ТУКА У БЪЛГАРИЯ
Как си? Много се веселя, че съм в България – по този начин стартира срещата сред премиера Бойко Борисов и гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас. Ципрас пристигна, с цел да даде дружно с Борисов началото на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция. Газовата връзка е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя стартира от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ потенциал е от 3 до 5 милиарда куб. метра. Общата стойност на плана е 220 млн. евро.
НИНОВА ПОЛУЧИПА СИГНАЛИ ЗА НАТИСК ВЪРХУ ХОРАТА Пожарна охрана МЕСТА ПРЕДИ ВОТА В НЕДЕЛЯ
Смятам, че Борисов се тормози от възможна загуба и по тази причина се тревожи от измислени сюжети. Ангажирани сме да вършим редом броене, само че към този момент постъпват сигнали за районни ръководства на Министерство на вътрешните работи, за потребление на боязън и напън върху хората. Това съобщи в ефира на Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
ЗАКОННО Е - КОГАТО ПРОКУРАТУРАТА Е ПО-СИЛНА ОТ СЪДА
Има ли държавен орган в България, част от дейностите на който не подлежат на правосъден надзор? И какъв брой рисково може да е това? Според ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов това е прокуратурата и по-точно основният прокурор. Той показа гледната си точка и пред президента Румен Радев по време на консултациите по отношение на избора за идващ основен прокурор: " Главният прокурор на България има пълномощията и монопол да повдига на който си изиска, когато си изиска и за каквото си изиска обвиняване. Наред с това неналичието на надзор върху неговата активност го прави най-силната политическа персона ". Конкретен на практика образец какво се случва що се отнася до някои актове на държавното обвиняване – да вземем за пример постановленията за привличане на обвинен към отговорност, беше в детайли разказан пред Actualno.com от директен участник в тази ситуация, който ще представим в идващите редове.
Организация на обединените нации: РИСКЪТ ОТ ЯДРЕНА ВОЙНА Е НАЙ-ВИСОК ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НАСАМ
Рискът от потребление на нуклеарно оръжие е най-голям от Втората международна война насам, съобщи Reuters, цитирайки почитан специалист по сигурността от Организация на обединените нации. Според шефа на Института за проучвания в региона на разоръжаването на Организация на обединените нации Рената Дуан светът би трябвало да се отнесе по-сериозно към този въпрос, който тя дефинира като " наложителен ".
СВИЛЕНСКИ: НЯМА ДА съдебна експертиза ПОДДАМ НА НАТИСК, СТОЯ ЗАД ДУМИТЕ СИ ЗА ТЕЛЕТОЛ
яма да разреша българските превозвачи да бъдат заставени да отчисляват към компании с офшорно минало и подставени лица " Не аз съм индивидът и не Българска социалистическа партия е партията, която ще се поддадат на стопански напън. Стоя зад думите си за Телетол ". Това съобщи на конференция в централата на партията зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
ПРОМЯНА: ВСЕКИ ВХОД ЩЕ ИЗБИРА КОЛКО ДА Е ТАКСА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ
Всеки вход ще избира размера на такса сградна апаратура, само че тя би трябвало да варира от 20 до 40% от общите разноски за парно. Това плануват промени в наредбата на Министерство на енергетиката за топлоснабдяването. Според специалисти това може да докара до по-ниски сметки за парно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР