Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 май.
БЪЛГАРИЯ ДЪРЖИ ЗЛАТНАТА СРЕДА Пожарна охрана НЕРЕДНОСТИ ПРИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ
Българският случай с финансирането с пари от Европейски Съюз на къщи за посетители, които не се употребяват по предопределение, не е неповторим. В разнообразни интервали и в други страни от Европейски Съюз е имало сходни проблеми – както с къщи за посетители, по този начин и с голф стадиони да вземем за пример, които се заявяват като пасища. Това сподели в изявление за БНР Илияна Иванова - заместник-председател на Европейската счете палата.
ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ИСКАТ ОСТАВКИ И ЗАПЛАШВАТ, ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ ВЕИ-ЦЕНТРАЛА
Оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на ръководителя на КЕВР Иван Иванов желаеха представители на дребни производители на електрическа енергия от ВЕИ и на Съюза на европейските производители на зелена сила СЕПЗЕ и заплашиха, че ще унищожат Фотоволтаична централа и ще блокират автомагистрали.
Софийски градски съд ОДОБРИ ЕКОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА Пожарна охрана ДЕЛОТО ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ
Софийският градски съд се съгласи да назначи тройна експертиза – здравна, икономическа и екологична по делото за мръсния въздух. По време на съвещанието си обаче отсрочи две от тях и назначи единствено екологичната.
ЩЕ БЕЛЕЖИ ЛИ АПАТИЯТА ЕВРОВОТА?*
Четири дни преди 400-те милиона евентуални европейски гласоподаватели да бъдат призовани пред урните, водачите на Европейски Съюз се надяват да преобърнат нормалната ниска изборна интензивност, с цел да се избегне евентуалният напредък на евроскептичните сили.
ЧИТАЛИЩАТА ГОТВЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ
Ръководствата на читалищата у нас излизат на всеобщ митинг на 23 май от 11:00 ч. пред Министерството на културата. Причината - новата нормативна смяна, която изисква вписването на ръководителя на читалището като юридическо лице в Агенцията по вписванията.
БОРИСОВ съдебна експертиза ПОДГОТВЯ СРЕЩУ " КОСТИНБРОД 2 ", НЕ ТРЯБВАЛО ДА ВЛИЗАМЕ В Европейски Съюз ЗАРАДИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА
Защо да е най-тежката акция? Никой не се е родил министър председател, министър или народен представител. Това е филтриране - колкото би трябвало, ще продължава. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява положението на партията си ГЕРБ, който видя в абсурда " Апартаментгейт ".
ЦЕЛИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ОТДЕЛ НА В. " КОММЕРСАНТ " НАПУСКА ИЗДАНИЕТО
Специалният сътрудник на " Коммерсант " Иван Сафронов и кореспондента от отдел политика Максим Иванов напущат изданието. По думите на Сафронов публицистите напущат изданието " не по своя воля ", по решение на акционер, предявил искания към публикацията " Говорителите да се вършат от тези хора " - в нея се е коментирало възможното отдръпване на Валентина Матвиенко от поста ръководител на Съвета на федерацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР