Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 15 май.
БОРИСОВ: НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО НЯМА
Национална тактика за детето 2019-2030 няма. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Европейска комисия: БЕДНОСТТА И ВЕРАВЕНСТВОТО СА ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ
Бедността, общественото изключване и неравенството сред приходите в страната ни към момента са измежду най-големите в Европейски Съюз. Това демонстрира новият отчет на Европейската комисия за България за 2019 година по отношение на предотвратяването и коригирането на макроикономическите несъответствия.
КУП ПРОТИВОРЕЧИЯ Пожарна охрана ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА
Куп несъгласия излязоха нескрито от претекстовете на Специализирания углавен съд за тежките присъди на отстранената от служба кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Припомняме, че главната част от наказването на двете към този момент е 20 години затвор за Иванчева и 15 за Петрова.
В РИБНОВО ШЕСТ КЛАСА съдебна експертиза " ВЪРТЯТ ", ДЕЦА УЧАТ Пожарна охрана КОРИДОРИ, МАЗЕТА И РАБОТИЛНИЦИ
Поръчка за уголемение на учебното заведение в Рибново на стойност 6 млн. лева с Данък добавена стойност е оповестил шефът му Манчо Джурков. В момента децата от гърменското село в СУ „ Йордан Йовков “ са 500 на брой. Класните стаи са 32, паралелките са главно 24 плюс 14 възпитателски, общо 38.
Съединени американски щати ШОКИРА СВЕТА С НОВИ ЗАКОНИ ЗА АБОРТИТЕ
През последните дни тематиката за абортите стана водеща в Съединени американски щати. На 7 май губернаторът на щата Джорджия републиканецът Брайън Кемп подивса закон, който не разрешава абортите след момента, в който може отчетливо да се чуе сърцетуптенето на плода, т.е. в 6-та седмица от бременността.
СРЪБСКИ ВЕСТНИК: КАК ЧЕРНА ГОРА СТАНА АРЕНА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛ
Никой не вярваше, че присъдата за хипотетичния опит за " държавен прелом ", произнесена неотдавна в Подгорица, ще провокира подобен мощен интерес от страна на великите сили.
ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ЗА ОТБРАНА НА БЪЛГАРИЯ, НО ДОСТА ПО-НИСКИ ОТ ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ
През 2018 година разноските за защита на България са в размер на 1 592,88 млн. лева и съставляват 1,48% по отношение на Брутният вътрешен продукт за 2018 г.Това излиза наяве от признатият от Народното събрание отчет за положението на защитата и въоръжените сили на България през 2018 година.
МИЛИОНИ ОТ ТОЛ ТАКСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТИВАТ В КИПЪРСКА ОФШОРКА
Компанията " Телетол " АД, която е благосъстоятелност на кипърска офшорка и стартъп, стана втория народен снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси. Досега единственият снабдител на услугата беше " Интелигентни Трафик Системи " ЕАД, написа Mediapool.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПИТА ЗАЩО И АНГЕЛКОВА НЕ Е КАТО ПОРОЖАНОВ
В случая с Румен Порожанов има съществени учредения за оставка. Това съобщи водачът на НФСБ и претендент за евродепутат Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР