Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ...

Новините: Най-важното за деня, 15 май.

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 май.
БОРИСОВ: НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО НЯМА
Национална стратегия за детето 2019-2030 няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, предаде репортер на БГНЕС.
ЕК: БЕДНОСТТА И ВЕРАВЕНСТВОТО СА ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ
Бедността, социалното изключване и неравенството между доходите в страната ни все още са сред най-големите в ЕС. Това показва новият доклад на Европейската комисия за България за 2019 г. относно предотвратяването и коригирането на макроикономическите дисбаланси.
КУП ПРОТИВОРЕЧИЯ ПО ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА
Куп противоречия излязоха наяве от мотивите на Специализирания наказателен съд за тежките присъди на отстранената от длъжност кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Припомняме, че основната част от наказанието на двете засега е 20 години затвор за Иванчева и 15 за Петрова.
В РИБНОВО ШЕСТ КЛАСА СЕ "ВЪРТЯТ", ДЕЦА УЧАТ ПО КОРИДОРИ, МАЗЕТА И РАБОТИЛНИЦИ
Поръчка за разширение на училището в Рибново на стойност 6 млн. лв. с ДДС е обявил директорът му Манчо Джурков. В момента децата от гърменското село в СУ „Йордан Йовков“ са 500 на брой. Класните стаи са 32, паралелките са основно 24 плюс 14 възпитателски, общо 38.
САЩ ШОКИРА СВЕТА С НОВИ ЗАКОНИ ЗА АБОРТИТЕ
През последните дни темата за абортите стана водеща в САЩ. На 7 май губернаторът на щата Джорджия републиканецът Брайън Кемп подивса закон, който забранява абортите след момента, в който може отчетливо да се чуе сърцебиенето на плода, т.е. в 6-та седмица от бременността.
СРЪБСКИ ВЕСТНИК: КАК ЧЕРНА ГОРА СТАНА АРЕНА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛ
Никой не вярваше, че присъдата за предполагаемия опит за "държавен преврат", произнесена наскоро в Подгорица, ще предизвика такъв силен интерес от страна на великите сили.
ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ЗА ОТБРАНА НА БЪЛГАРИЯ, НО ДОСТА ПО-НИСКИ ОТ ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ
През 2018 г. разходите за отбрана на България са в размер на 1 592,88 млн. лв. и представляват 1,48% спрямо БВП за 2018 г.Това става ясно от приетият от парламента доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2018 г..
МИЛИОНИ ОТ ТОЛ ТАКСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТИВАТ В КИПЪРСКА ОФШОРКА
Компанията "Телетол" АД, която е собственост на кипърска офшорка и стартъп, стана втория национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси. Досега единственият доставчик на услугата беше "Интелигентни Трафик Системи" ЕАД, пише Mediapool.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПИТА ЗАЩО И АНГЕЛКОВА НЕ Е КАТО ПОРОЖАНОВ
В случая с Румен Порожанов има сериозни основания за оставка. Това заяви лидерът на НФСБ и кандидат за евродепутат Валери Симеонов.

Източник: actualno.com