Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 24 април

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 24 април.
ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕ ДВА НАВЕСА ОТ ТЕРАСАТА СИ
Два навеса би трябвало да бъдат отстранени от терасата на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, заяви БНР. Това е било открито при инспекция на чиновници на районната администрация в столичния квартал " Слатина ".
ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ, ФИНАНСИРАНИ С ЕВРОПАРИ
Главният прокурор Сотир Цацаров подреди на полицията да ревизира всички къщи за посетители, финансирани с европейски пари в интервала 2007-2013 година Проверките ще продължат 2 месеца, оповестяват от държавното обвиняване. Това се случва след свадите с парцела на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев и плана на компания, обвързвана с бащата на мъжа до Елена Йончева.
ЙОНЧЕВА: КАМПАНИЙНИТЕ ПРОВЕРКИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ СА С ЦЕЛ ДА съдебна експертиза ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ КОРУПЦИЯТА
Това е план от 2009 -2010 година, когато не съм го познавала, къщата е проверявана през 2015 година Това изясни лидерът на листата с претенденти за евродепутати на Българска социалистическа партия Елена Йончева във връзка информацията, че бащата на брачна половинка й е притежател на къщи за посетители, строени с европари.
Европейска комисия Е САНКЦИОНИРАЛА БЪЛГАРИЯ С 13 МЛН. ЕВРО ЗАРАДИ КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ
Европейската комисия е наказала България с към 13 млн. евро глоба поради нередности с къщите за посетители за миналия програмен интервал 2007 – 2013 година Това оповестява Mediapool, като се базира на свои източници. Министерството на земеделието, храните и горите не пожела да разяснява тематиката.
СЪДЪТ ОБЯВИ НАЗНАЧАВАНЕТО НА КМЕТА НА " МЛАДОСТ " ЗА НЕЗАКОННО
Столичният административен съд (АССГ) разгласи назначението на арх. Румен Русев за краткотраен кмет на регион " Младост " за нелегално. Според арбитър Мария Ситнилски единственият легален кмет след ареста на Десислава Иванчева е посоченият от нея Петър Кърджилов. Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира.
СЪДЪТ РАЗРЕШИ МЕСТАН ДА ПЪТУВА В ЧУЖБИНА
Кърджалийският областен съд дефинитивно анулира мярката „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, наложена на водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняване на злополука със починало дете.
" СЕВЕРЕН ПОТОК 2 " ЗАСЕГА съдебна експертиза ПРЕПЪВА В ДАНИЯ
Тръбопроводът " Северен поток 2 " явно няма да бъде подготвен тази година. Такива оценки показаха съветски медии след нов поврат в разногласието сред компанията-оператор и датското държавно управление.
" АПАРТАМЕНТГЕЙТ ": ПОЯВИ съдебна експертиза И БРАТЪТ НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ
Поредното име в политически подтекст се появи в " Апартаментгейт ". Става въпрос за брата на еврокомисаря по осведомителните технологии и лидер на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел – Борис.
ПРИЕХА ОСТАВКАТА НА КАМЕНАРОВ, КОШЛУКОВ ЩЕ РЪКОВОДИ Българска национална телевизия
Главният прокурор Сотир Цацаров подреди на полицията да ревизира всички къщи за посетители, финансирани с европейски пари в интервала 2007-2013 година Проверките ще продължат 2 месеца, оповестяват от държавното обвиняване.
МЪЖ ПОЧИНА НА ПРАГА НА СТОЛИЧНА БОЛНИЦА, СЛЕД КАТО Е БИЛ ИЗПИСАН
Възрастен мъж умря пред Пета градска болница в София малко, откакто е бил изписан. Близки са потърсили помощ, само че никой не се е отзовал.
ЕРДОГАН: ФРАНЦИЯ ИЗБИ 800 000 ДУШИ В РУАНДА
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган в сряда съобщи, че не може да бъде оспорен фактът, че Франция е избила 800 хиляди души в Руанда преди 25 години, в изострен отговор на рецензиите на френския президент Еманюел Макрон, който дефинира събитията от 1915 година като „ арменски геноцид “, написа електронното издание на турския вестник Yeni Safak, представено от " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР