Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 април

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 април.
ДОНЧО АТАНАСОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ОТ АПИ ЗАРАДИ ТРАГЕДИЯТА В СВОГЕ
Членът на Управителният съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и някогашен ръководител на пътната организация Дончо Атанасов е подал оставка и напуща Агенцията, заяви NOVA.
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ, ИСКАТ ОСТАВКА НА МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ
Българското земеделие е в трагично положение, а все по-строгите условия на отрасловото министерство спъват развиването му. 13 аграрни асоциации излизат на митинг пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ), настоявайки за оставката на земеделския министър Румен Порожанов, стана ясно на конференция на браншовите организации.
ОТ Министерски съвет ПОТВЪРДИХА, ЧЕ БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ ЗА ОПАСНИЯ ПЪТ ПРИ СВОГЕ, НО ИМАЛО РАЗПОРЕЖДАНЕ ЗА РЕМОНТ
Във връзка с информация в медиите за изпратен сигнал до Върховна касационна прокуратура по отношение на злополуката край Своге през август предходната година, ви осведомяваме, че с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов на 8 март, 2018 година началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на Министерство на регионалното развитие сигнала на кмета на Своге Емил Иванов за път ІІ-16 Мездра-София.
ЗАМ.-КМЕТ НА АСЕНОВГРАД С КЪЩА НА СЪМНИТЕЛНО ИЗГОДНА ЦЕНА В БАНКЯ - КОЛКО СТРУВА КВ. МЕТЪР ТАМ?
С 12 000 лв. налични парични средства е разполагал кметът на Асеновград - лекар Емил Караиванов през 2017 година, се вижда от данъчната декларация на градоначалника за предходната година. Той е вложил малко над 19 000 лв. в капиталови и пенсионни фондове. И в двата случая средствата са събрани от заплата. Годишната данъчна основа от трудови приходи за същия интервал е над 32 000 лв..
ОТСТРАНИХА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ОТ " ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ "
В решението на притежателя на " Лукойл България " не се показват аргументите за промяната на Валентин Златев, който е отпред на сдружението от март 2008 година Според неофициална информация на Mediapool то е взето след вътрешно следствие. Златев остава в нея като ръководител на контролния съвет.
КЛЮЧОВИ РАЗЛИКИ В УЖ ПРИЛИЧАЩИТЕ СИ ТЕЗИ ЗА Европейски Съюз НА КАНДИДАТИ ОТ ГЕРБ, ДЕМОКРАТИТЕ И " ВОЛТ "
Три федералистки тези в платформите на съперниците за евроизборите Лиляна Павлова (ГЕРБ), Стефан Тафров (Демократична България) и Настимир Ананиев (партия " Волт " ) видя модераторът на събитието " Визии за промяна в Европейски Съюз " - върховенството на закона, обща европейска защита, бистрота и повече народна власт в Европа т.е. по-голямо присъединяване на жителите във вземането на политически решения.
РЕАКЦИИТЕ НА ХОРАТА ОТКАЗА КМЕТА НА ПОМОРИЕ ДА ДАРЯВА 5000 ЕВРО ЗА " НОТР ДАМ "
Кметът на община Поморие Иван Алексиев отдръпна предлагането си да бъдат дарени 5000 евро за реставрацията на опожарената катедрала " Нотр Дам " в Париж, съобщи БНР. Това стана на изключителна сесия на Общинския съвет, траяла единствено 15 минути.
ОКОНЧАТЕЛНО: БЕЗ ИЛИ С МАЛКО СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, АКО НЕ ХОДИШ НА УЧИЛИЩЕ ИЛИ НА РАБОТА
Народното събрание одобри на второ четене и предложенията на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ за промени в Закона за обществено подкрепяне, с съществени вносители Цветан Цветанов и Искрен Веселинов.
РЕШЕНО: ЛИЧЕН ИЗБОР Пожарна охрана КОЯ ФОРМУЛА ЩЕ съдебна експертиза ИЗЧИСЛЯВАТ ПЕНСИИТЕ ДО 2023 Г.
Народното събрание одобри дефинитивни промени в Кодекса за обществено обезпечаване на второ четене. След измененията в идващите четири години ще има избор дали да се взима поради трудовия стаж след 2000-ната година или приходът от трите най-благоприятни години преди 97-ма година.
ФАНДЪКОВА ПРЕХВЪРЛИ ТОПКАТА ЗА " ЗЛАТЕН ВЕК " НА ДНСК
" Контролът върху законността на " Златен век " е на ДНСК и те също имат своя позиция и право да я пазят. Аз съм длъжна да подчертая нашата позиция и я пазиме с диалозите и по тази причина помолих за обща среща с премиера, с цел да създадем съгласуваност. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за bTV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР