Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 февруари.
ОТХВЪРЛИХА ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО ВЪРХУ ЗАКОНА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ, ЦЕНЗУРИРАЩ МЕДИИТЕ
Депутатите преодоляха ветото на президента Румен Радев и още веднъж гласоподаваха върнатите за ново разглеждане разпореждания от Закона за персоналните данни. С ветото си президентът възрази против откритите критерии при обработването на персонални данни за журналистически цели и за задачите на академичното, художественото или литературното изложение.
ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗАПЛАШИ, ЧЕ ЩЕ съдебна експертиза ОТКАЖЕ ОТ ПРОЦЕДУРАТА
Производителят на машините за гласоподаване Александър Чобанов от консорциума " Математици, информатици, роботици без граници ", избран в пазарното изследване на " Сова 5 " като най-подходящ за направа на машините за гласоподаване на идния евровот, заплаши, че ще се откаже. Това ще стане, в случай че до 2 седмици Централната изборна комисия (ЦИК) и държавното управление не го извикат на директно договаряне и в случай че не му бъде обезпечено държавно финансиране за машините, съобщи кореспондент на Actualno.com.
ПРАВНАТА КОМИСИЯ ОТЛОЖИ ВРЪЩАНЕТО НА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ - ИЗЧАКВАЛА ПРЕЗИДЕНТА
Комисията по правни въпроси отсрочи първото четене на измененията в Изборния кодекс, предвиждащи връщането на остарялото състояние при преференциите. Това стана с 11 гласа " за " и нито един " срещу " или " въздържал се ".
НА 18 - 19 МАРТ ПАРЛАМЕНТЪТ ИЗБИРА НОВ СЪСТАВ НА ЦИК, УВЕРЯВА ДАНАИЛ КИРИЛОВ
14 дни ще е срокът за наминиране на претенденти от Народното събрание за състава на ЦИК, а срокът за издигане на канидидати от неправителствени организации ще е 12 дни. Представителите на партии, които не са в Народното събрание, само че имат определен представител в Европейския парламент, също ще могат да заявят присъединяване.
„ ТОПЛОФИКАЦИЯ “ ОТНАСЯ 10 000 ЛВ. ГЛОБА, ЗАЩОТО СТЕФАН ОТ СМОЛЯН НЕ Е СТЕФАН ОТ СОФИЯ
„ Топлофикация – София “ ЕАД отнася 10 000 лв. санкция по Закона за отбрана на персоналните данни, тъй като изиска от смолянчанина Стефан Иванов да заплати сметката на софиянец със същото име.
ГОДИШНАТА РЕЧ НА ПУТИН - ОБЕЩАНИЯ СЛЕД ОБЕЩАНИЕ " ЗА НАРОДА "
Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се вкара " данъчна почивка " за съветски жители, които краткотрайно са останали без приходи. В годишната си тирада към Федералното заседание на Русия той съобщи, че страната би трябвало да помогне на хората да излязат от комплицираната житейска обстановка. По думите му за битката с бедността би трябвало да се сключат обществени контракти, от които да се възползват до 9 млн. души.
ОТПУСКАТ 30 МЛН. ЛЕВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ
Здравно министерство отпуска 30 млн. лв. спомагателни средства на общинските лечебни заведения. От сумата едвам 2 млн. лв. за психиатричните заведения в страната. Това е единствено първа стъпка, разяснява в отговор на БГНЕС здравният министър Кирил Ананиев след съвещание на кабинета.
ОТ ГЕРБ ЯРОСТНО АТАКУВАХА РАДЕВ И ПОИСКАХА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА НЕГОВ СЪВЕТНИК ЗАРАДИ ЗЛОУПОТРЕБА
Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет Борислав Цеков и излъчения от неговата квота в Комисията за отбрана от дискриминация Петър Кичашки, тъй като те са наказани и санкционирани за корист с персонални данни - за поддръжка за референдума на Слави Трифонов (бел. ред. - също така и двамата бяха забъркани в тази ситуация " Хаштаг " ). Това прикани депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на дебатите по ветото на президента на Закона за персоналните данни.
БЪЛГАРИТЕ ИЗКУПУВАТ ИМОТИТЕ НА РУСНАЦИТЕ Пожарна охрана МОРЕТО
Притиснат от високата инфлация и девалвираща валута, виталния стандарт на руснаците се утежнява. Държавните служители, които са били измежду основните купувачи на ваканционни парцели у нас, към този момент нямат сходна опция заради законови и финансови спънки.
КАКВО ОЧАКВА БАЛКАНИТЕ?
Еднодневната аудиенция на съветския президент Владимир Путин в столицата на Сърбия на 17 януари тази година и на първо място, повече от стохилядната навалица сърби, която пристигна да види Путин край храма Свети Сава, удостовери, че през днешния ден в Сърбия обичат Русия и нейния президент, както на никое място другаде по света. Наистина, би трябвало да се посочи, че не става въпрос единствено за Сърбия. Въобще целият сръбски народ обича руснаците, в това число хората, които живеят във второто сръбско държавно образувание – Република Сръбска, която е свободна част от Босна и Херцеговина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР