Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 23 януари.
Европейска комисия ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО - ДАВА съдебна експертиза БЕЗ КЛЮЧОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ИЗИСКВАНИЯ
В България, Малта и Кипър няма нито обвързване за физическо престояване на разположение, което получава " златен паспорт ", нито условие за други действителни връзки с страната, преди да бъде получено поданство. Това гласи оповестеният през днешния ден (23 януари) отчет на Европейската комисия по отношение на пропуските в системите на трите страни, за който се разбра още при започване на седмицата.
ПЛЕВНЕЛИЕВ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е РУМЕН РАДЕВ ДА СМЕНИ РОЛЯТА СИ НА ОПОЗИЦИОНЕР И ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ
„ На днешната дата всички президенти до момента даваха конференции, с цел да отчетат какво е свършено през годината, само че президентът Радев реши да не привиква такава. За мен това е ненапълно обяснимо, тъй като се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той игра ролята на опозиционер, а не на президент ", сподели Плевнелиев.
ДЪРЖАВАТА съдебна експертиза ПОДСИГУРИ СРЕЩУ МЕДИЕН ШУМ ПРИ НОВ СРИВ НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
Отговорната за стопанисването на Търговския указател Агенция по вписванията към този момент е стратегически обект за националната сигурност. Това реши държавното управление на днешното си постоянно съвещание.
ЛИЦЕТО Б.М. Е ОБВИНЯЕМ ЗАЕДНО С ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА
Ден откакто стана ясно, че депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева е упрекната в пране на пари, от прокуратурата оповестиха, че има още един обвинен с букви Б. М.

На интернет страницата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в „ Профил на купувача “ е оповестен договорът за построяването на 134 км от автомагистрала „ Хемус “ в сектора от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново, оповестиха от АПИ. Съгласно контракта, държавното сдружение " Автомагистрали " може да завоюва най-много 10% от общата сума по плана т.е. облагата може да е най-вече 135 млн. лв. или 1 млн. лв. на километър. АПИ обаче може когато и да е да ревизира какво и по какъв начин строи " Автомагистрали ", а строителството на права продължава сред 3 и 4 години!

Евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки отвърна на непрестанните нападки на различен собствен сътрудник - Николай Бареков, по извънредно благополучен метод. Припомняме, че Вътрешна македонска революционна организация и несъществуващата " България без цензура " на Бареков бяха в коалиция преди предните евроизбори и персонално Бареков предложи Джамбазки да е втори в общата им листа.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин организираха първата си среща лице в лице за 2019 година на 23 януари.

АГЕНЦИЯ НА ЧЛЕН НА Българска социалистическа партия ВИЖДА ПОБЕДА ЗА СОЦИАЛИСТИТЕ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ
Българска социалистическа партия изпреварва ГЕРБ и печели изборите за Европейски парламент (ЕП). Това сочат данни от социологическо изследване на Агенция АФИС в интервала 14-19 януари 2019 година. Интервюирани директно в домовете им са 1010 пълнолетни български жители.
ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ НОРВЕГИЯ ДВЕ ДЕЦА, ВЪРНАТИ В БЪЛГАРИЯ ОТ БАЩА ИМ?
Деца, които имат български родител има огромен риск да бъдат отнети, с цел да отидат в приемни фамилии в Норвегия без никаква връзка с него чак до навършването на пълноправие. Това демонстрира следващият случай, обвързван с български деца, родени и отгледани в Норвегия. Сега става въпрос за синът и дъщерята на българина Чавдар Георгиев.
НФСБ ПРЕКРАТИ РАЗГОВОРИТЕ С Вътрешна македонска революционна организация ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ
Националният изпълнителен комитет на НФСБ, прекратява договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Това се споделя в публично известие на партията на някогашния вицепремиер Валери Симеонов.
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БСК БЪРЗО СМЕНИ КРИТИЧНИЯ ТОН ЗА ДЪРЖАВАТА, РАБОТНИЦИТЕ БИЛИ НАЙ-ФАВОРИЗИРАНИ
Условията за правене на бизнес са доста, само че електронното държавно управление е едно от най-брадясалите проблеми. Има и начинания като редуциране на държавната администрация, а тези хора елементарно ще си намерят работа в частния бранш - самодейност на вицепремиера Томислав Дончев, която заслужава хвалба. Това съобщи ръководителят на БСК Радосвет Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР