Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 14 ноември.
ПРОКУРАТУРАТА ПОВДИГНА ОБВИНЕНИЯ НА ДВАМА ОТ " ДЖИ ПИ ГРУП ", ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ Е СЪДРУЖНИК
Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на двама души по аферата " Джи Пи Груп ". Те са упрекнати, че от началото на 2014 година до 7 октомври 2018 година са се сговорили (престъпление по член 321, ал.6) да правят данъчни и финансови закононарушения за приемане на имотна полза в изключително огромни размери, оповестиха от спецпрокуратурата.
ИЗНЕНАДА: БОРИСОВ ЩЕ ХОДИ ПРИ СЛАВИ
Премиерът Бойко Борисов ще гостува идната сряда, 21 ноември, при Слави Трифонов. Шоуменът насочи предложения към Цвета Караянчева, Румен Радев, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Мая Манолова, като всеки от тях да бъде добре пристигнал в съответния ден от идната седмица. Засега са удостоверили Караянчева, Манолова и Борисов, като Караянчева само е помолила да гостува на 26-ти ноември, тъй като има длъжностен ангажимент на препоръчаната от Трифонов дата.
СЪДЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ОТМЕНИ ПРАВИЛАТА ЗА НАЧИСЛЯВАНЕ НА ТОК ПРИ ПОВРЕДЕН ЕЛЕКТРОМЕР
Петчленен състав на Върховния административен съд анулира дефинитивно правила на КЕВР в частта им, която касае определянето на потреблението на електрическа енергия за битови и фирмени консуматори в случаите, при които има развалени или изчезнали електромери. Това оповестиха от съда.
ПРАВИТЕЛСТВОТО ШИКАЛКАВИ С ПОЗИЦИЯТА СИ ЗА ПАКТА ЗА МИГРАЦИЯ НА Организация на обединените нации
Позицията на България във връзка с Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации по този начин и не стана ясна, даже и след взаимно съвещание на вътрешната и външната комисия на Народното събрание. Никой от държавното управление не пое отговорност да отговори дали България ще се присъдини към пакта или ще бъде почетено решението взето на Коалиционен съвет преди дни, че страната ни няма да се причислява към него.
ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЧИСТИ ВЪЗДУХА СЪС ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ И ЕВРОПРОГРАМИ
Стандарти за качеството на въглищата и брикетите за битово отопление, държавна лаборатория за инспекция на документите на производители и вносители на твърди горива и разширение на глобите по отношение на кметовете на общини, които не извършват стратегиите за възстановяване на въздуха. Това са част от ограниченията, планувани в плана за промени на Закона за качеството на атмосферния въздух, който е на път към пленарна зала.
12 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: НЯМА ВИНОВНИ ЗА РУХНАЛАТА СГРАДА НА " АЛАБИН ", ВЗЕЛА ДВЕ ЖЕРТВИ
12 години след гибелта на две млади девойки, починали при рухването на постройка на столичната улица „ Алабин”, Софийски градски съд се произнесе - всичките искове са неоснователни.
Според решението на съда притежателят на постройката Георги Кирчев е невиновен. Инженерът, направлявал ремонта - Петър Петров, е невиновен. Николай Симеонов, шеф на компанията, ангажирана с ремонта, е невиновен. Строителят Манчо Антонов е невиновен.
" ЗЕЛЕНИТЕ ": КОРУПЦИЯ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ТОРМОЗИ ЖИТЕЛИТЕ НА КУРТОВО КОНАРЕ
Класическа корупционна скица за десетки милиони левове край Куртово Конаре ощетява здравето на жителите в региона. Става дума за кариерата за рандеман на инертни материали край пловдивското село, където се завъртат голям брой частни ползи със подозрения за сериозен политически чадър. За това сигнализираха представители на обединяването " Демократична България " по време на брифинг с публицисти.
ХРИСТО ИВАНОВ: ДОКЛАДЪТ НА Европейска комисия Е ГРОТЕСКА И " ИШИАС "
Лидерът на Демократична България Христо Иванов направи преглед на мониторинга на Европейска комисия през годините и неговия край. Според него става въпрос за разпродажба на мониторинга, която е сетен подарък на европейските водачи към Борисов и България от ден на ден е застрашена от заплахата да остане безконечна външна страна на Европейски Съюз, вместо да се интегрира към най-силните страни. Ето какво гласи целият текст на Иванов:
МАРЕШКИ РАЗМИСЛИ И съдебна експертиза ОТКАЗА ОТ ИМУНИТЕТА СИ, ПОИСКАН МУ ОТ ЦАЦАРОВ
Заместник-председателят на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова са се отказали от имунитета си като народни представители. Новината разгласи самият Марешки в Народното събрание на брифинг с публицисти, съобщи БГНЕС.
НАД 51 МЛН. ЛВ. ОТИВАТ ЗА КОЛЕДНИ БОНУСИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ
Кабинетът отпуска в допълнение над 51 млн. лв. за коледни бонуси на пенсионерите. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди съвещанието на Министерски съвет.
ЗАХАРИЕВА НЕ ВИЖДА СИТУАЦИЯ " ОРЕШАРСКИ ", ИМАЛО АВТОЦЕНЗУРА ПРИ МЕДИИТЕ И БЕЗ ЦЕНЗУРА
Нашата цел е четиригодишен мандат. И аз непрестанно получавам сигнали на извънредно недоволни жители, които не могат да се движат умерено. Не може да се прави прилика с митингите против кабинета " Орешарски ". Не бива да нагнетяваме напрежение, сигурно има хора, които поддържат държавното управление и от симпатизантите на ГЕРБ зависи дали желаят да се съберат на протест. Така външният министър Екатерина Захариева разяснява обстановката от последните дни в България и хипотезата, че поради многото митинги ГЕРБ може да направи протест и да покаже мощ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР