Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 5 октомври.
АФЕРАТА КТБ: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ЛАВИНА ОТ ДЕЛА ДА ЗАЛЕЕ ДЪРЖАВАТА?
Блокирането на обезпечените влогове във банкрутиралата КТБ месеци наред, без притежателите им да могат да ги изтеглят, е било нелегално. Българска народна банка не е приложила евродирективата за обезпечените депозити, съгласно която предпазените пари е трябвало да бъдат изплатени в границите на 5 работни дни след затварянето на банката.
ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО СНИЖИ ОЧАКВАНИЯТА СИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РЪСТ ПРЕЗ 2018 Г.
Растежът на брутния вътрешен артикул на България ще доближи 3.6% през 2018 година, с помощта на вътрешното търсене. През 2019 година пък ще бъде 3.7 на 100 поради по-силните обществени вложения и обществено ползване. Това се показва в есенната макроикономическа прогноза на Министерство на финансите, оповестена през днешния ден.
С 40 МЛН. ЛВ. съдебна експертиза УВЕЛИЧАВАТ СРЕДСТВАТА ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
С 40 милиона лв. се усилват средствата за целеви помощи за отопление. Това разгласи общественият министър Бисер Петков по време на парламентарния надзор в отговор на запитване по отношение на обществената политика за компенсиране повишение цените на хляба и стоките от първа нужда.
ГРАЖДАНИ ОПИТАХА ДА НАХЛУЯТ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ИМА АРЕСТУВАН (ВИДЕО)
Протестиращи против некачествените поправки се пробваха да нахлуят в постройката на Столичната община. Един човек е бил задържан, като в отговор на това останалите протестиращи направиха жива верига пред постройката. Те упорстват за персонална среща с кмета Йорданка Фандъкова.
САГАТА С BREXIT: ТЕРЕЗА МЕЙ Е УПОРИТА КАТО МУЛЕ, НО ЧАСОВНИКЪТ ТИКТАКА
Време е Тереза ​​Май да спре да танцува и да се захване с работа по преговаряне за Brexit, предизвести Европа. Нетърпеливите водачи на Европейски Съюз насилствено дадоха на английския министър председател време да завоюва тази седмица конференция на своята Консервативна партия. Но с оставащи единствено 14 дни, до момента в който се стигне до основната среща на 17 октомври по английската договорка за бракоразвод, търпението се изчерпва, написа AFP, представена от БГНЕС.
8 ДУШИ СА ЗАДЪРЖАНИ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ОНКОБОЛНИЦИТЕ
" Към момента има арестувани 8 лица, които са съпричастни, следва да забележим към какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания. " Това разгласи вътрешният министър Младен Маринов, съобщи БГНЕС. Вътрешният министър разяснява инспекцията, която спецпрокуратурата и ГДБОП стартира в две онкоболници. Едната е „ Йоан Павел “ в София, а другата – „ Свети Мина “ в Благоевград.
НАД 50 МЛН. ЗА РЕМОНТ НА 227 ВАГОНА ДАВА БДЖ
Договори за над 50 млн. лева без Данък добавена стойност с три компании подписа държавното сдружение „ БДЖ – пътнически транспорти “ ЕООД за ремонт на 227 вагона. Срокът на договорите е тригодишен. Поръчката за реализиране на планов (среден и капитален) ремонт на избраните от „ БДЖ – Пътнически транспорти “ бе оповестена при започване на май месец тази година.
СИНДИКАТИ И РАБОТОДАТЕЛИ съдебна експертиза КАРАТ ЗА КАКВО съдебна експертиза КАРАТ - ЗА ЗАПЛАТИ, ОСИГУРОВКИ И ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА
Темите, които ни разделят, са по-малко от тези, които ни сплотяват. През 2019 година има две изборни акции, а по избори здравият разсъдък напуща хората. Затова си поставихме задачата да определим методиката за минималната работа заплата. Това съобщи ръководителят на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов.
" КОМЕРСАНТ ": ПУТИН - ВИНОВЕН И ЗА ДОБРО, И ЗА ЛОШО
Доверието към президента на Русия Владимир Путин се върна на равнището от 2013 година, написа вестник „ Комерсант “, цитирайки изследване на „ Левада център “. Рейтингът на президента е паднал със 17%, спрямо утвърждението за него през 2017 година, и е на равнище 58%. Това е „ докримско “ равнище. В момента повече руснаци (66%) имат вяра на армията, в сравнение с президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР