Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 25 септември.
БОТСВАНА И ПЕРУ ИЗПРЕВАРВАТ БЪЛГАРИЯ Пожарна охрана ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА
България отбелязва незабележим прогрес при икономическата независимост в страна, само че той не е задоволителен, с цел да я измести по-напред от досегашната 46-та позиция измежду 162 страни в годишния отчет за 2018 година " Икономическа независимост по света”, направен от канадския институт " Фрейзър” и публикуван за България от Института за пазарна стопанска система (ИПИ).
ЧЕЗ МОЖЕ ДА СЕЗИРА Европейска комисия ЗАРАДИ СПИРАНЕТО НА СДЕЛКАТА С " ИНЕРКОМ "
Най-голямата чешка енергийна компания ЧЕЗ, която държи и един от най-големите дялове на българския енергиен пазар, е подготвена да се обърне към Европейската комисия поради блокирането на договорката с " Инерком " от страна на Комисия за защита на конкуренцията. Това съобщи представителят на чешката компания Алице Хоракова пред 3e-News.
В Организация на обединените нации съдебна експертиза ПРИСМЯХА НА ХВАЛБИТЕ НА ТРЪМП ЗА УСПЕХИТЕ МУ (ВИДЕО)
В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочи триумфите на страната, реализирани по време на досегашния му мандат.
МАНОЛОВА РАЗКРИТИКУВА НОВАТА ПРОЕКТОНАРЕДБА ЗА ВОДАТА - ПАК ИМАЛО ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАКСА
Граждани, неправителствени организации, държавни институции, водният концесионер и комисията за енергийно и водно контролиране разискаха с омбудсмана Мая Манолова по какъв начин да се реши казусът с начисляването на разход вода " общо ползване " в сгради-етажна благосъстоятелност, съобщи БГНЕС.
ПРИВЛИЧАНЕТО И ЗАДЪРЖАНЕТО НА КАДРИ - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ОБЩИНИТЕ
На прага на ХІІІ-та годишна среща на локалните управляващи за 2018 година в к.к. " Албена " от 1 до 3 октомври, Actualno.com беседва със Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).
Българска академия на науките СЪЗДАВА НОВО НАУЧНО ЗВЕНО НА МЯСТОТО НА Национален институт по метеорология и хидрология
Ново научно звено се основава в структурата на Българска академия на науките на мястото на Националния институт по метеорология и хидрология - реши Общото заседание на Българска академия на науките, на което участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.
КЕВР УВЕРИ: ГАЗЪТ НЯМА ДА ПОСКЪПВА С НАД 8% ОТ ОКТОМВРИ, ТОКЪТ - СЪЩО
Комисията за енергийно и водно контролиране разиска желаното от " Булгаргаз " нарастване на цената на природния газ с близо 14% от 1 октомври. Заседанието наблюдава омбудсманът Мая Манолова.
ПЛАМЕН ДИМИТРОВ: ОЧАКВА съдебна експертиза РЪСТ В ИЗДРЪЖКАТА НА ЖИВОТА
" Увеличението на цената на природния газ към този момент въздейства. Очаквам растеж в издръжката на живота 2400 лева, т.е. да мине 600 лева на човек. Ако в едно семейство работят двама души би трябвало да получават чисто 1200 лева, а 75% от семействата нямат подобен приход . " Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.
АРМИЯТА Е ТОЛКОВА ЗАКЪСАЛА ЗА ХОРА, ЧЕ НЕ УСПЯВА ДА ПОХАРЧИ ПАРИТЕ ЗА УЧЕНИЯ
Българската войска страда от такава липса на фрагменти, че към този момент не разполага с задоволително огромен състав, с цел да организира естествена подготовка. Това написа в отчет на Министерството на защитата за подготовката на военните за първите шест месеца на тази година.
27 ОТ 126 СИГНАЛА ЗА КОРУПЦИЯ В Министерство на вътрешните работи СА СЧЕТЕНИ ЗА ОСНОВАТЕЛНИ
Почти 100 сигнала за корумпирани чиновници са счетени за неоснователни от Министерство на вътрешните работи единствено за първите 6 месеца на 2018 година Това излиза наяве от доклада на вътрешноведомствения съвет за битка с корупцията в Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР