Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 12 септември.
ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ НА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР АНГЕЛ ПОПОВ
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд София (СРС) искане за премахване от служба на заместник-министъра на превоза Ангел Попов, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Трансферни пасажери от полет от столицата на Ливан Бейрут не са ориентирани за инспекция при влизането си в България, респективно в Европейския съюз. За следващия пропуск в сигурността на летище София заяви уеб сайтът OFFNews.

РЕШЕНО: Екологичен потенциал ПОИСКА СПЕШНИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ СРЕЩУ ОРБАН
С квалифицирано болшинство от две трети от всички евродепутати (448 " за ", 197 " срещу " и 48 " въздържал се " ), Европейският парламент одобри резолюция, с която желае от Европейския съвет да бъде задействан член 7, параграф 1 от Договора за Европейския съюз по отношение на Унгария. Причината - съществува явен риск от тежко нарушаване от страна на Унгария на полезностите, на които се основава Европейският съюз.

В медиите лидерът на автомобила се посочва с буквите П.З. Журналистът Татяна Кристи твърди обаче, че те не се асоциират с същинското име на причинителя.

ДОКЛАД: ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА
С близо 3 на 100 са се нараснали закононарушенията в страната за последната година по отношение на 2016-а, като общият брой на записаните закононарушения е близо 107 хиляди. Това сочи годишният отчет за активността на прокуратурата, който беше подсилен от болшинството в Народното събрание.
Пожарна охрана ДЕЛОТО " АРАБАДЖИЕВИ " СА ИЗЗЕТИ ОЩЕ ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА
В рамките на следствието по досъдебното произвеждане за данъчни закононарушения и пране на пари, по което бяха упрекнати членове на фамилия Арабаджиеви и техни чиновници, са конфискувани още половин милион лв., оповестиха от прокуратурата. Парите са открити при инспекция на автомобил в Бургас на на 11 септември.
ЮНКЕР ПОИСКА В Европейски Съюз ДА БЪДЕМ ПАТРИОТИ, А НЕ НАЦИОНАЛИСТИ-ИДИОТИ
Европейският съюз (ЕС) е поръчител за сигурност. Трябва да прегърнем патриотизма, само че друг, който пречи на другите. Основателите на Европейски Съюз знаеха, че след Втората международна война главната задача на Европейски Съюз е опазването на мира. Трябва да запазим суверенитета и по този начин ще създадем страните-членки на Европейски Съюз по-силни. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в обичайна си тирада по отношение на положението на Европейския съюз преди новия политически сезон.
ЕРДОГАН ПАК ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ЛИДЕРА НА ОПОЗИЦИЯТА
Турският президент Реджеп Ердоган заведе следващо правосъдно дело против водача на главната съпротива Кемал Кълъчдароглу с искане за 250 000 лири обезщетение, съобщи БГНЕС.
КРИЗАТА В Национален институт по метеорология и хидрология: СИНОПТИЦИТЕ СИ ИСКАТ ИМОТИТЕ ОТ Българска академия на науките

От идващия вторник Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) може да спре работа, няма и да се прави прогноза за времето. Причината - липса на управление в Института. От Българска академия на науките обявиха по-рано, че търсят заместител на към този момент някогашния шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.
ЗА 17 Г. У НАС СА ЗАКРИТИ 1084 УЧИЛИЩА
Учениците у нас са намалели с над 260 000 във всички випуски, а поради демографската рецесия през последните 17 години закритите школа са 1084, написа " Монитор ". През образователната 2000/2001 година просветителните институции са били 3497, до момента в който през 2017/2018 година те към този момент са 2413. Това значи, че близо една трета от школата са затворили вечно порти, а класните им стаи тънат в съсипия.
КАКЪВ Е ЗАЛОГЪТ В БИТКАТА ЗА ИДЛИБ?
Масираните бомбардировки против бунтовническата цитадела в Идлиб приказват за неизбежно наземно нахлуване на сирийската войска. Предупрежденията и митингите на западните страни и Организация на обединените нации нямат никакъв резултат, доколкото Дамаск, Москва и Техеран желаят да приключат с въстаниците. Те взимат под внимание единствено недоволството от страна на Турция, която желае да отсрочи настъплението, с цел да отбрани своите локални съдружници и стратегическите си ползи, написа Фабрис Баланш в разбор за вестник Le Figaro.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР