Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 юни.
ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ ОТ Европейски Съюз ПОДКРЕПИХА ЗАПОЧВАНЕТО НА ПРЕГОВОРИ С МАКЕДОНИЯ
След близо 8-часово съвещание в Съвета " Общи въпроси " външните министри от Европейски Съюз стигнаха до компромис и поддържаха началото на предприсъединителни договаряния с Македония и Албания през юни 2019 година
СВАЛИ ЛИ РАЗГОВОР ЗА " ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ НА БОРИСОВ " " ЧАСЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ "?
Защо в понеделник вечер в " Часът на Милен Цветков " беше излъчено повтаряне на остаряло предаване? На този въпрос търсят отговор феновете на Нова телевизия. Сред авансово обявените тематики на Фейсбук страницата на предаването с начален час среднощ беше оповестена и: " Какво накара премиера Борисов да се възмути от подправената вест, че е станал притежател на гръцки остров? "
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА МАКЕДОНИЯ НЕ ПОДПИСА УКАЗА ЗА ИМЕТО
Президентът на Македония Георге Иванов реши да не подпише указа за обявяване на Закона за одобрение на Окончателното съглашение за решение на разликите, разказани в резолюциите 817 (1993) и 845 (1993) на Съвета за сигурност на Организацията на обединените народи, за преустановяване на смисъла на Временното съглашение от 1995 година и за определяне на стратегическо партньорство сред страните, оповестяват македонските медии.
ЧЛЕН НА КЕВР ОТ ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ НА ПРАКТИКА ЗАЩИТИ ПО-ГОЛЯМО ПОСКЪПВАНЕ НА ПАРНОТО
Като " неуместна " дефинира политиката на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) във връзка с цената на природния газ някогашният член на регулатора Еленко Божков. Божков беше част от Комисията по времето на държавното управление на Пламен Орешарски, като тогава беше безжалостен бранител на това да се вземат лицензите на ЕРП-тата, само че това в последна сметка по този начин и не се случи.
БОРИСОВ: ВОДИМ СПОКОЙНИ, ТИХИ ПРЕГОВОРИ ЗА ЕВРОЗОНАТА, ВСЕ ПРОМЕНЯТ УСЛОВИЯТА
Непрекъснато трансформират изискванията за Шенген и за чакалнята на еврозоната, все нови и нови критерии. Затова в този момент водим спокойни, тихи договаряния. Банкерите обичат да се водят тихи договаряния. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, откакто взе присъединяване в конференция за доближаване на заплатите в Европа.
БОЛНИЦИ И ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ АТАКУВАТ НОВАТА НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНА КАРТА В СЪДА
Болници и неправителствени организации ще нападат новата националната здравна карта в съда, оповестиха от Сдружението на общинските лечебни заведения. Документът бе въведен в началото от някогашния здравен министър Петър Москов, след което свален в съда, а повторното му влизане в действие бе инициирано от сегашния отраслов министър Кирил Ананиев.
ЮЛИЯ КРЪСТЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ДОСИЕТО
Юлия Кръстева проговари за досието " Сабина ", което се трансформира в скандал през март, когато комисията по досиетата разсекрети материалите. До момента една от най-известните български учени по света си бе разрешила само няколко сбити коментара, в които отхвърляше каквато и да било принадлежност към службите на Държавна сигурност. Сега обаче тя приказва дълго пред " Венити Феър " и Оливие Бушар, разказвайки цялата история, а текстът й бе оповестен на български в уеб страницата Артакция
НИНОВА: ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ВЪТРЕШНАТА СИГУРНОСТ
Правителството е некомпетентно да извършва конституционното си обвързване да обезпечава вътрешната сигурност. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която показа претекстовете на партията по импортирания избор на съмнение против държавното управление " Борисов 3 " поради политиката му бранш „ Сигурност ".
УСЛОВИЕТО ЗА ОСТАВКА НА МАЯ МАНОЛОВА - РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ
Предложих доброжелателен бартер с съперниците на майките. За мен казусът им е над всичко и той не може да бъде използван за персонални упоритости и цели. Това стана ясно от думите на националния омбудсман Мая Манолова в ефира на bTV по отношение на продължаващите митинги в цялата страна на майки на деца с увреждания.
" ГАЗПРОМ " ОТНОВО СТРОИ ОТСЕЧКАТА НА " ТУРСКИ ПОТОК ", ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ЕВРОПА
" Газпром " възобнови строителството на морската част на втората права на " Турски поток ", се споделя в известие на South Stream Transport B.V., съобщи БГНЕС. " Днес корабът Pioneering Spirit възобнови строителството на втората права от морския газопровод " Турски поток " в посока турския бряг ", се кaзва в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР