Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 юни.
И ЧЕТИРИМАТА ОБВИНЯЕМИ ЗА ВЗРИВА В " МИДЖУР " БЯХА ОПРАВДАНИ
И четиримата обвинени за гърмежа в „ Миджур” бяха оправдани. Оправдателните присъди бяха прочетени от ръководителя на Окръжния съд Владимир Стоянов.
ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА МАНОЛОВА ЗА АСИСТЕНТ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НАД 90% БЕ ОТХВЪРЛЕНО
Проектът, за който упорстваха майките, беше отритнат с главния претекст, че това е закон на парче, който няма да способства за общата интеграция на към половин милион хора с увреждания в България. Протестът на майките, които направиха палатков лагер край Народното събрание, продължава.
ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ЩЕ СЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ
Бившият кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева ще изпрати тъжба в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург поради показния арест през април и последвалите го правосъдни съвещания.
БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ ДАВАТ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА УМЕНИЯТА СИ ЗАД ВОЛАНА
Българските водачи правят оценка високо своите умения зад кормилото. Това е един от изводите от Индекса за безвредно шофиране за 2018 година, показан на нарочна конференция през днешния ден, съобщи кореспондент на Actualno.com.
ОКОНЧАТЕЛНО: МАГДАЛЕНА ТАШЕВА НЕ Е ВИНОВНА ЗА РЕЧ НА ОМРАЗА ЗАРАДИ ИЗРАЗИ КАТО " ИСЛЯМИСТКА СГАН "
Бившият народен представител от " Атака " и водещ на предаването " В окото на бурята " Магдалена Ташева беше оневинена дефинитивно от Върховния административен съд (ВАС) по обвиняването в осъществена дискриминация, което повдигнаха посредством цивилен иск осем души от сирийски генезис, представлявани от Българския хелзинкски комитет (БХК).
НЕНО ДИМОВ НЕДОУМЯВА ЗАЩО КАЗУСЪТ " ПИРИН " Е ИНТЕРЕСЕН
Според него има по-сериозни проблеми като да вземем за пример замърсяването на въздуха. По думите му всеки сходен проблем потегля от разрешаването му на локално равнище.
БОИЛ БАНОВ: СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕ " СВЕТЛИНА-1861 " ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА
Банов посочи, че са се обединили към мнението, че възобновяване на постройката би трябвало да е законосъобразно и необратимо. Той уточни, че стартира процедура за оповестяването й за монумент на културата. След приемането на този статут ще може да се кандидатства за финансиране по разнообразни стратегии на МК и европейски фондове.
МРАЧЕН РЕКОРД: СВЕТОВНИТЕ КОНФЛИКТИ СА ПРОГОНИЛИ 68 МЛН. ДУШИ ОТ ДОМОВЕТЕ ИМ
До края на 2017 година броят им е бил съвсем три милиона по-висок от миналата година и демонстрира 50-процентно нарастване от 42,7 милиона изселени от домовете им преди десетилетие. Сегашната цифра е еквивалентна на цялото население на Тайланд.
ЕРДОГАН - ПО-ОБИЧАН В ГЕРМАНИЯ, ОТКОЛКОТО В ТУРЦИЯ
В навечерието на изключителните предварителни и парламентарни избори в Турция, които са планувани за 24 юни, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ още веднъж се обърнаха за поддръжка към гласоподавателите, живеещи на територията на Германия.
ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ съдебна експертиза ДОГОВОРИХА ЗА ОБЩ БЮДЖЕТ НА ЕВРОЗОНАТА
Париж и Берлин се надяват работата по него да завърши до 2021 година „ Бюджетът ще бъде действителен с годишни доходи и разноски “, съобщи френският президент Еманюел Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР