Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 юни.
БОРИСОВ ПРЕДЛАГА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ МИГРАНТИТЕ - ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ В Европейски Съюз И ВЛИЗАНЕ САМО ПРЕЗ контролно-пропусквателен пункт
Официално всеки, който желае да влезе в Европейски Съюз, би трябвало да влезе на контролно-пропускателните пунктове (КПП) – там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по въпроса с преодоляването на миграционните потоци в Европейския съюз по време на пленарната среща на конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.
ГРЪЦКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР: ПО-ДОБРЕ МАКЕДОНИЯ ДА НИ Е ПРИЯТЕЛ, ОТКОЛКОТО ДА СТАНЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

Гръцкият външен министър Никос Кодзияс съобщи, че държавното управление на страната му има поради всички вероятни разновидности за развиването на обстановката и че националните ползите на страната са предпазени, а договорът със Скопие ще влезе в действие едвам след приключването на нужните конституционни промени, предава македонската електронна медия „ Макфакс “.
ДЪЖД НАВОДНИ ПОДЛЕЗИ И УЛИЦИ В СОФИЯ (ВИДЕО)
Силна гръмотевична стихия с пороен дъжд удари София довечера. Потребители на обществените мрежи сигнализират за наводнени улици в целия град.
ЗАРАДИ НЕЯСНО ОБВИНЕНИЕ СЪДЪТ ПРЕКРАТИ ДЕЛОТО СРЕЩУ БОРШОШ
Делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев беше прекъсната от Софийския градски съд с претекста, че обвиняването е неразбираемо, спорно и двамата не могат да схванат защо закононарушение ги съдят.
АРЕСТУВАХА ЗА ПОДКУП 24-ГОДИШЕН КМЕТ НА КАРЛОВСКО СЕЛО
Кметът на Войнягово Тодор Танковски е заловен с рушвет. В момента униформени броят парите на паркинг в Карлово, заяви " Марица ". Танковски е на 24 години и е най-младият кмет в Пловдивска област.
ГРАЖДАНСКИ ИСКОВЕ ЗА БЛИЗО МИЛИОН СРЕЩУ БИВШИЯ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ
Граждански искове на обща стойност близо милион лв. бяха позволени по делото против някогашния здравен министър Петър Москов. Той е обвинен дружно със заместника си Адам Персенски и трима души от компанията производител на ваксини " Бул Био``.
ДЪРЖАВАТА НА ПРОВЕРКА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ: 32 ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТА И НА ТРИТЕ ПЛАЖА СА С НАРУШЕНИЯ
Общо 32 преместваеми обекта са сложени върху плажната линия в курортен комплекс „ Слънчев бряг “, без да са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър.
ИСПАНИЯ ПРИЕ AQUARIUS, НО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ДРУГИТЕ БЕЖАНЦИ?
Спасителният транспортен съд Aquarius с над 600 бежанци на борда дебаркира на испанския бряг на 17 юни. Сега бежанците могат да изискат леговище в Испания и Франция. Но спорът сред европейските страни по отношение на най-популярния маршрут не свършва дотук. В топлия сезон през Средиземно море ще тръгнат още кораби с мигранти, които Рим към този момент отхвърля да одобри.
ЕКСПЕРТ: ЕЗИКЪТ НЕ Е НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА ОКОВЕМ СЪС ЗАКОН
Хора, които нямат филологическо обучение всяка година внасят законопроекти за езика. Езикът не е нещо, което може да оковем със закон, той се развива без значение от нас и нашата воля и тази на кабинетните езиковеди. " Това сподели преподавателят в Софийски университет Надежда Сталянова.
РУСКИ ВОЕННИ ЩЕ НАПРАВЯТ ИНСПЕКЦИЯ НА ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ
Група съветски военни специалисти ще направи ревизия от 18 до 22 юни на част от територията на България. Инспекцията е в границите на реализацията на Виенския документ от 2011 година, заяви началникът на Центъра по намаляването на нуклеарната заплаха към Министерството на защитата на Русия Сергей Рижков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР