Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 10 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести от миналия 10-и май.
БЪЛГАРИЯ Е ШЕСТА В ЕВРОПА Пожарна охрана ЗАСТАРЯВАНЕ
Застаряването на популацията в Европа доближава рекордни равнища, като в последните 20 години съотношението сред възрастните и хората в дейна възраст се утежнява във всички страни като се изключи Люксембург. На фона на тази обща отрицателна наклонност България изпъква на едно от челните места с най-лош баланс сред пенсионери и работоспособни жители.
КИТАЙ ОФИЦИАЛНО ЗАЯВИ, ЧЕ ИСКА ДА СТРОИ АЕЦ " БЕЛЕНЕ "
Китайският интерес към АЕЦ " Белене ", за който се приказва от 2016 година насам, към този момент е напълно формален. На среща с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова представители на Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC) са удостоверили капиталовия си интерес към плана.
ЖЕСТОК ПОБОЙ НАД ЗАМЕСТНИК-КМЕТА НА ЛОВЕЧ
Нападнаха и пребиха грубо заместник-кмета на Ловеч тази заран, съобщи Нова телевизия. Маскиран мъж е атакувал градоначалника пред блока му в квартал " Здравец ". Нападателят е бил въоръжен с стоманен кол. Нанесъл е удари по главата и тялото на Цветан Георгиев.
КМЕТОВЕТЕ НА МОРСКИТЕ ОБЩИНИ ТВЪРДО ПРОТИВ НОВИЯТ ЗАКОН ЗА ШУМА ДА ВАЖИ ОТ ТОЗИ СЕЗОН ПРОЧЕТИ ОЩЕ: HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/SOCIETY/KMETOVETE-NA-MORSKITE-OBSHTINI-TVYRDO-PROTIV-NOVIJAT-ZAKON-ZA-SHUMA-DA-VAJI-OT-TOZI-SEZON-NEWS_673935.HTML КМЕТОВЕТЕ НА МОРСКИТЕ ОБЩИНИ ТВЪРДО ПРОТИВ НОВИЯТ ЗАКОН ЗА ШУМА ДА ВАЖИ ОТ ТОЗИ СЕЗОН
Промените в Закона за шума е по-добре да бъдат отсрочени за идващия сезон. Това сподели кметът на Община Шабла Мариян Жечев. По думите му всички ограничения, които са по средата на сезона, са неприемливи. „ Към момента всички се приготвят за летния туристически сезон и в случай че би трябвало по някакъв метод да се лимитират действия в средата на сезона, това не е заслужено към хората, които развиват бизнес “, съобщи кметът на Шабла.
ПРЕИЗБРАХА ВИКТОР ОРБАН ЗА ПРЕМИЕР НА УНГАРИЯ
Орбан бе определен със 134 гласа " за ", а " срещу " гласоподаваха 28 народни представители. Някои представители на опозицията бойкотираха съвещанието.
СЪДЪТ ИСКА ОТ ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ДА НАРУШИ ЗАКОНА, ЗА ДА ПУСНЕ НЕБОСТЪРГАЧ В " СТРЕЛБИЩЕ "
Може да се случи единствено в България – по този начин в резюме наподобява към този момент доста известния строителен проблем в квартал " Стрелбище ". Там, на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", на метри от Третия лъч на метрото, строителната компания НИКМИ желае да построи 44-етажен мастодонт – там, където до момента имаше квартална градинка.
ЕКСПЕРТИ: НАХОДКИТЕ ДА съдебна експертиза ПРЕМЕСТЯТ С НЯКОЛКО МЕТРА, НЕ ТРАСЕТО НА Автомагистрала " СТРУМА "
Да не се мести трасето на автомагистрала " Струма ", а археологическите находки с няколко метра, тъй като по този начин ще се завоюва време и не се слага в риск огромният инфраструктурен план. Това мнение беше изразено от специалисти по време на полемика в Благоевград за селището " Скаптопара " покрай с. Покровник, проведена от кмета на Благоевград Атанас Камбитов.
СРЕЩАТА ДОНАЛД ТРЪМП-КИМ ЧЕН УН ЩЕ БЪДЕ НА 12 ЮНИ В СИНГАПУР
" И двамата ще се опитаме да я превърнем в специфичен миг за Световния мир! ", заяви Тръмп в обществената мрежа Twitter.
АСАД: ОТ СИРИЯ НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ЗАЩОТО В РУСИЯ ИМА МЪДРО РЪКОВОДСТВО (ВИДЕО)
Сирийският президент Башар Асад за следващ път отхвърли сирийската войска да е употребила химически оръжия в град Дума против цивилни. Президентът насочи остри рецензии против турския и американския президенти Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп в обстойно изявление пред гръцкия вестник " Катимерини " - поради позициите им за Сирия.
ГЕРБ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
За законопроекта, обвързван с тютюнопушенето, сме безапелационни, че няма по какъв начин да бъде подсилен от Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ. Само преди шест години сме били вносители на закона, към този момент има и резултат. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с вицепремиера Валери Симеонов.
ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ПОЛУЧИ БИВШИЯТ КМЕТ НА ГАЛИЧЕ ЦЕНКО ЧОКОВ
Четири години и половина затвор за някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков за похищение, побой и палеж на кола, постанови Специализираният углавен съд, като го оправда за лихварство и управление на проведена незаконна група.
МЕРКЕЛ КЪМ БОРИСОВ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ: ТИ, БОЙКО, съдебна експертиза СПРАВИ ПРЕКРАСНО
„ Темата Западни Балкани не беше елементарен приоритет, само че ти, Бойко, се оправи прелестно и би трябвало да останеш посредник по тази тематика “, съобщи канцлерът, представена от пресслужбата на българския министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР