Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните новини от

...
Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните новини от
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 август

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните вести от миналия неделен ден, 12 август.
МИРНА НОЩ НА ПРОТЕСТИ В РУМЪНИЯ. НЕДОВОЛСТВОТО РАСТЕ
Мащабен антиправителствен митинг се организира за втора поредна вечер в центъра на Букурещ. Хората желаеха оставката на кабинета и предварителни избори. До съществени произшествия и конфликти с органите на реда на площад " Виктория " не се стигна. Според някои румънски медии настояват, че са близо 40 000. Междувременно румънската полиция е направила първите арести по случая с насилието от петък вечер на площад „ Виктория “ - арестувани са двама мъже, на възраст 24 и 30 години.
ЩЕ ЗАГУБИ ЛИ УКРАЙНА ОТ ПУСКАНЕТО НА " СЕВЕРЕН ПОТОК " 2?
„ Северен поток “ 2 се явява стопански план, а Украйна е длъжна да каже по какъв начин счита да модернизира своята газопреносна система. Това разяснява в ефира на телевизия „ 112 Украйна “ икономическият специалист Виктор Скаршевский. По думите му това е стопански план, преференциален за Европа.
Съединени американски щати ВРЪЩАТ ТЕРОРИСТИ В РОДНИТЕ ИМ СТРАНИ. ЧАСТ ОТ ТЯХ В МАКЕДОНИЯ
Американската военна коалиция, която се бори с Ислямска страна, неведнъж е отказвала да разяснява репатрирането на задгранични военни лица. “Нищо повече не мога да ви кажа за напъните да ги върнем. Това е проблем на националните държавни управления ", съобщи пред кореспонденти заместник-командващия на взаимната оперативна група генерал-майор Феликс Гидни. Много от страните, които са получили назад свои жители, са избрали да мълчат за репатрираните. Все отново Пентагонът удостовери, че Република Македония е признала поданството на група бойци.
ВРЕМЕННО НЯМА ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
Временно е прекратен достъпът до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, до момента в който бъдат отстранени техническите аргументи, за които Агенцията по вписванията осведоми на 10 август. Министърът на правораздаването е известен и неотложно е сезирал прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Приложен е спешен План за деяние за възобновяване на цялостната функционалност на регистъра.
РУМЕН РАДЕВ: НИТО ПОЗНАВАМ БЕНЧО БЕНЧЕВ, НИТО СЪМ БИЛ НА ГОСТИ У ТЯХ
Президентът Румен Радев изрично отхвърли обвиняванията за връзки сред него и общинския консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, чието име е забъркано в абсурда с несебърския необут Митьо Очите. Според него тече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление на професор Огнян Герджиков, което беше назначено от Радев.
ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ ИМА ПРАВО ДА ВОДИ ПОЛИТИЧЕСКА ВОЙНА СРЕЩУ ГЕРБ
Не одобрявам да бъдат атакувани специалистите на Министерството на финансите, които освен през последните години, само че и от самото начало на Прехода са подсигурили финансовата непоклатимост на страната. Това сподели пред публицисти във Варна министърът на финансите Владислав Горанов. Ако позицията на президента е да нападна политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, макар че общото схващане е, че и симпатизантите, и служителите на ГЕРБ са също жители на България, които почитат и почитат българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, различен е въпросът какъв дял би донесъл това ", съобщи министър Владислав Горанов.
НАСА ИЗСТРЕЛЯ СОНДАТА " ПАРКЪР "
Главната цел на сондата " Паркър " е да разкрие тайните на необикновената атмосфера към Слънцето. Апаратът има за цел да навлезе в слънчевата атмосфера, където ще изследва небесното тяло. Проектът Parker Solar Probe е на стойност 1,5 милиарда $.
ГЛОБЯВАТ АВТОРИТЕ НА ФИЛМ ЗА НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО - НЕСПАЗИЛИ ЗАБРАНИТЕ В РИЛА
Екипът снимал без позволение във водите на едно от рилските езера. За юридически лица Законът за предпазените територии планува налагане на имуществена глоба от 1000 до 10 000 лева, а на физически лица – санкция, като минималната е в размер от 5 до 100 лева, а оптималната от 500 до 5000 лева
КОСМИЧЕСКИ КОРАБ В БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?
Ловецът на съкровища Даръл Миклос, който от години се занимава с търсенето на потънали кораби в Карибско море, този път се натъкнал на чудноват обект, затрупан с корали. Той го дефинира като „ галактически транспортен съд “.
КОНСПИРАЦИЯ: ИМА ЛИ ВРЪЗКА АФРИКАНСКАТА ЧУМА Пожарна охрана СВИНЕТЕ С ИЗПИТАНИЯТА НА БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ?
Избухването на африканска чума по свинете в Източна Европа се вписва в общата картина на системата, в границите на която Съединени американски щати вършат тествания на биологично оръжие за Трета международна война, твърди наблюдаващият на РИА Новости и на Спутник Латвия Александър Хроленко. По негово мнение особено място в тази система на Съединени американски щати се отрежда на прибалтийските страни, които се оказват в ролята на изпитателен полигон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР