Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните новини от

...
Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните новини от
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 8 юли

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните вести от неделя, 8 юли.
МОМИЧЕНЦЕ съдебна експертиза УДАВИ В Р. ЛУДА ЯНА, ТЪРСЯТ 6-ГОДИШНАТА Й СЕСТРА
Грижи за децата е полагала майка им, само че тази заран тя е излязла и отишла на работа, като ги оставила в къщи сами. Двете деца излезли и не се прибрали.
ИЗПУСНАТ ПРЕЛИВНИК ЗАТВОРИ Автомагистрала " ТРАКИЯ "
При преливането на локалния водоем Джаков мост, който е с лимитирана съдържимост, няма потърпевши, нито застрашени хора и парцели в региона, заяви комисар Тошко Бързилов, шеф на Националния действен център към Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
ПОЧИНА РУМЪНСКИЯТ ШОФЬОР ОТ КАТАСТРОФАТА КРАЙ МЕЗДРА
От тежките си пострадвания умря 44-годишният румънски водач, който провокира тежката злополука преди обед на моста край Мездра на интернационалния път Е-79. При злополуката пострадаха и брачната половинка и 6-годишният наследник на починалия.Те остават във Врачанската болница под наблюдаване. ПРЕДОТВРАТИХА АВАРИЯ В АЕЦ В УКРАЙНА
Службата за сигурност в Украйна предотврати повреда в АЕЦ, която е можела да провокира софтуерна злополука, написа в известие на службата, представено от БГНЕС. Ръководството на атомната централа в Николаевска област е купило некачествено съоръжение, което било сменено в точния момент.
БОСИЯ С ОСТРИ РЕАКЦИИ КЪМ ЗАМ.-МИНИСТЪР, ТВ ЕКСПЕРТ И РАБОТЕЩА КАТО ЖУРНАЛИСТ
Макар че през вчерашния ден (7 юли) и през днешния ден (8 юли) българският стихотворец и отстъпник Николай Колев-Босия не стачкува интензивно пред Народното събрание, тъй като, по негови думи, е цялостен с течности и би трябвало да ги " изгони ", с цел да не натоварва сърцето, думите му остават все по този начин остри. В две изявления в своя Блог Босия обръща по-сериозно внимание на медиите. Колев категорично желае право на отговор от телевизия " Европа " поради излъчено от тях изявление със зам.-транспортния министър Ангел Попов, който Босия назовава " Геле Линейката ".
ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ НА ПРОКУРОР
Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени свидетелства за професионална подготовка „ Учител” на 170 курсисти от Италия. От висшето учебно заведение отхвърлят констатациите на МОН, оповестява БГНЕС. Проверката на просветното ведомство е за интервал от преди две години, оповестява Нова тв. Тогава във Великотърновския университет са подготвени 170 курсисти от Италия за педагози, препратени там от Европейския политехнически университет в Перник. Причината – университетът в Перник нямал акредитацията за обучаване на педагози.
ЗАДЪРЖАХА 61-ГОДИШЕН МЪЖ С НАД 100 Г ХЕРОИН
61-годишен мъж от село Подайва е арестуван с над 100 г хероин. Около 20.10 часа на 7 юли в хода на осъществяване на процесуално-следствени дейности, в село Здравец, на изхода за село Пчелина, е спрян лек автомобил. Това оповестиха от ОДМВР-Разград.
ЕРДОГАН - ПЪРВИЯТ СУЛТАН НА Народоосвободителна въстаническа армия ТУРЦИЯ
Турция публично ще премине от парламентарна форма на ръководство към президентска на 9 юли. Реджеп Тайип Ердоган ще получи такива компетенции, каквито не е имал нито един политически водач на Турция преди него. Той ще постави клетва пред Народното събрание. Така Турция публично ще стане президентска република.
МЕРКЕЛ: НАТО ТРЯБВА ОТНОВО ДА съдебна експертиза ФОКУСИРА ВЪРХУ РУСКАТА ЗАПЛАХА

НАТО би трябвало да се концентрира върху увеличение на военното си наличие си на Източния фланг на Алианска, където би трябвало да построи защита против евентуална съветска експанзия, счита канцлерът на Германия Ангела Меркел, представена от европейската редакция на електронното издание Politicio. ГЕРМАНИЯ ОПРОСТЯВА ПРАВИЛАТА ЗА ЧУЖДА РАБОТНА РЪКА
От години в програмата на ГСДП е залегнало настояването за сходен закон. И години наред това искане се проваля заради съпротивата на консервативните съдружни сътрудници от ХДС и ХСС. Двете партии-посестрими непрекъснато повтарят, че Германия не е имиграционна страна и настояват, че има премного законови разпореждания, уреждащи тази тема. Социалдемократите не споделят това мнение.
6 ДЕЦА ИЗВАДИХА ОТ ПЕЩЕРАТА В ТАЙЛАНД, ОСТАНАЛИТЕ 7 - В ПОНЕДЕЛНИК
Шест деца са изведени от пещерата в Тайланд. Спасителите в Тайланд изведоха сполучливо на повърхността първата група от шест деца, които повече от две седмици бяха блокирани в пещерата Кхао Луанг. Евакуирането на останалите седем момчета ще бъде възобновено след най-малко 10 часа, съобщи ръководителят на спешния щаб Наронгсак Осотанакорн.
КАКВО ЩЕ СПАСИ БАНАНИТЕ?
Дивите банани може би държат ключа към запазването на ядливите бананови насаждения, които бяха поставени в листата на застрашените растения, оповестява Би Би Си. Те могат да бъдат открити единствено на Мадагаскар и са единствено пет възрастни дървета, които са останали в дивата природа. БАЛТИЙСКО МОРЕ УМИРА?
Специалистите откриха, че последният интервал на загуба на О2 в Балтийско море е почнал не през 50-те години на предишния век, както се смяташе до момента, а при започване на 20-и век. При това изключително натоварен развой, свързан от човешки фактори, имало в края на века.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР