Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

...
Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти, от днешния 27 юни, събота.
Радев: Поведението на прокуратурата издава боязън и зависимости
Нежеланието на прокуратурата да види многочислените фрапантни кавги и сигнали за голяма корупция, за обир на държавни средства издава едно – боязън и зависимости. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в с. Мадара, помолен да разяснява снощните думи на основния прокурор Иван Гешев.
105 нови случая на ковид у нас
105 души са дали позитивен резултат за COVID-19 през миналото денонощие. Те са открити от общо 2 750 проби, демонстрират данните в Националната осведомителна система.
Така доказаните случаи на ковид у нас към този момент са общо 4513. 1841 от тях са дейните. Излекувани са общо 2457 лица, 87 от които са регистрирани през последните 24 часа. В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 392-ма пациенти с потвърден COVID-19, от които 18 са в интензивни структури.
Коронавирус на Балканите: Заразените нарастват, има нови забрани
Ситуацията с ковид на Балканите остава сериозна, като броят на инфектираните пораства. За последните 24 часа доказаните случаи са над 1000, и то без да броим тези в Косово, Албания и Черна гора.
Цветанов: Има променчивост и безпорядък в ръководството, приготвям политически план
Цветан Цветанов ще направи личен политически план, с който има намерение да взе участие на парламентарните избори следващата година. Новината заяви самият той в „ Тази събота “ по БТВ, като посочи, че до септември ще бъде извършен Инициативен комитет и основаване на партията.
Към момента няма изясненост по какъв начин ще се споделя новата партия, като опциите за име към момента се разискват. Бившият втори в ГЕРБ изясни, че е взел това решение, откакто е получил голяма поддръжка от симпатизантите си за решението да овакантяване партията на премиера Бойко Борисов.
Решено: 12 000 ще могат да участват на финала за Купата на България
12 000 ще могат да участват на финала за Купата на България сред ЦСКА и " Локомотив " Пловдив. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с Националния действен щаб за битка с ковид.
Новината бе доказана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на конференция, в която участваха още здравният министър Кирил Ананиев, представители на Българския футболен съюз и представители на Националния действен щаб.
ECFR: Почти половината европейци са недоволни от отговора на Европейски Съюз на коронакризата
Ново изследване, извършено в 9 държави-членки, демонстрира както необятно публично отрицание към отговора на Европейския съюз (ЕС) на породената от ковид рецесия, по този начин и нуждата от по-голямо съдействие, оповестява Euractiv.
Новото проучване на Европейския съвет за външни връзки (ECFR), извършено от Datapraxis и YouGov през последната седмица на април и първата седмица на май измежду 11 000 души в 9 държави-членки откри, че доста европейци, приблизително 46%, считат, че Европейски Съюз не е спазил своите задължения в отговора на коронавирусната рецесия. Държавите, участващи в изследването са България, Италия, Франция, Испания, Португалия, Полша, Германия, Дания и Швеция.
Румен Радев: България ще бъде сполучлива, когато и дребните общини са мощни и самостоятелни финансово
Президентът Румен Радев взе участие в тържественото честване на празника на Каспичан, а преди този момент се срещна с кмета на града Милена Недева и нейния екип.
Държавният глава бе посрещнат от почетен часовой на централния площад „ Възраждане “ в Каспичан, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет. Венци и цветя бяха поднесени пред мемориал „ Майка България “ в памет на починалите за свободата на Родината.
Конспирацията " Бил Гейтс ": Чиста раса през ваксини и чипове ли желае милиардерът? (III част, ВИДЕО)
Защо Бил Гейтс се трансформира в едно от най-споменаваните имена по здравни и медицински въпроси – по отношение на COVID-19 и по въпроса с изгодата от имунизациите изобщо? Този въпрос е подложен на напред във времето в последното, четвърто видео за американския милиардер, чийто създател е Джеймс Корбет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР