Редакционният екип на Actualno.com представя прегледа на печата за днешния

Редакционният екип на Actualno.com представя прегледа на печата за днешния ...

Новини или Novini - картината на печата за 18 септември.

Редакционният екип на Actualno.com представя прегледа на печата за днешния 18 септември. 
"Сега"
Акцент в днешния брой е очакваното поскъпване на горивата. Очаква се цената да се вдигне до 10 ст. на литър. Изданието обръща внимание и на темата за ТЕЦ "Варна". Водната трасе към порта на Ахмед Доган ще бъде реконструирано от държавата.
"Труд"
Водеща новина са мерките, които властта предвижда в борбата срещу хакерите. Вестникът разглежда и казусът със спирането на БНР, за което е обвинен техническият директор на медията.
"24 часа"
Акцентът в изданието е как тайни клиенти ще ловят по сценарий мудни чиновници. Това е заложено в административната реформа. Вестникът обръща внимание и на мерките, които ще предприеме държавата, за да се пази от хакери.
"Монитор"
Акцент в днешния брой е новината, че броят на децата в институции е намалял драстично. За това информира социалният министър Бисер Петков. 20 980 българи пазят стволови клетки от децата си в криобанки, известни у нас повече като тъканни, съобщава още изданието. Те се съхраняват в общо 11 такива структури. На толкова Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ е издала разрешение за дейност в нашата страна. 

Източник: actualno.com