Редакционният екип на Actualno.com представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на Actualno.com представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 януари

Редакционният екип на Actualno.com показва най-важните вести за миналия ден, 21 януари.
СЪДЪТ ОТМЕНИ ЗАПОРИ И ВЪЗБРАНИ ВЪРХУ ИМОТИ И СМЕТКИ НА АРАБАДЖИЕВИ
Пловдивският административен съд анулира наложените от Национална агенция за приходите възбрани върху парцели на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки. Решението е дефинитивно.
ЩЕ СПРЕ ЛИ НЯКОГА ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО И ЗАДРЪСТВАНЕТО В СОФИЯ?
Да сложим проведено точка на новото строителство в София! Този апел беше насочен по време на публичен спор по разработваната дълготрайна тактика за развиване на столична община " Визия за София - 2050 ", която ще бъде и основата за идно изменение на Общия организационен проект (ОУП) на града.
ВАКЛИН ЗАБРАВИЛ ДАЛИ СА МУ ПРЕДЛОЖИЛИ 15 000 ЛВ., ЗА ДА Я НЯМА ИВАНЧЕВА
Строителният бизнесмен Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван от отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева, не можа да си спомни дали някой му е правил оферта нея да я " няма " против 15 хиляди лева на разпит пред спецсъда. В правосъдната зала стана ясно още, че предприемачът Ваклин в никакъв случай не е водил диалог за пари с Иванчева. Самият той още призна, че в доста моменти се е съмнявал дали кметицата е наясно с диалозите на Ваклин с хипотетичния медиатор в подкупа - някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров.
БЪЛГАРСКИТЕ ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ ПОСТАВИХА УЛТИМАТУМ НА ПАРЛАМЕНТА
Ако Народното събрание не одобри предлаганата пролонгация с 6 месеца за влизането в действие на така наречен закон за горивата (Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен произход), 110 компании на търговци и превозвачи на горива излизат на митинг и ще блокират граници и пътища.
ТЕРЕЗА МЕЙ РАЗКРИ КАКВИ СА ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕД BREXIT, ОТМЕНИ ТАКСАТА ЗА ГРАЖДАНИ НА Европейски Съюз
Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че възнамерява да се върне в Брюксел, с цел да разиска промени в договорката, която тя контракти с водачите на Европейски Съюз през предишния месец, съобщи The Guardian. Тя разкри какви са основните проблеми, които са в центъра на договарянията по Brexit. Първият проблем е обвързван с това, по думите й, че депутатите са обезпокоени за сюжета Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.
ПРЕСПАНСКИЯТ ДОГОВОР::МИТИНГЪТ, ЦИФРИТЕ И ДЕНЯТ СЛЕД ТОВА

Докато Гърция се приготвя за политическа развръзка към Преспанския контракт тази седмица, страната става очевидец на безспирни, постоянно цинични, политически маневри сред партиите, техните водачи и даже обособени депутати. Това написа електронното издание на Kathimerini в материал.
ПАНИКА В МАГНИТОГОРСК - ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗА ВЗРИВОВЕ
Няколко поданици на съветския град Магнитогорск са получили електронни писма, в които са предупреждавани за гърмежи на публични места, написа 74.ru.
" АФИС ": ВСЕКИ ПЕТИ СМЯТА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ОТГОВОРНО ЗА ХАОСА С ВИНЕТКИТЕ
Всеки пети счита, че държавното управление е отговорно за неразборията с електронните винетки. Едва една четвърт от нуждаещите се от винетка водачи са съумели да закупят или презаверят електронния документ за 2019 година. А една пета са тези, които са пробвали да сторят това, само че не са съумели.
РЕЙТИНГЪТ НА ПУТИН ОТБЕЛЯЗА ИСТОРИЧЕСКИ СРИВ СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ
Едновременно две съветски социологически организации организираха допитвания след новогодишните празници, съгласно чиито резултати рейтингът на президента Владимир Путин е понижен – освен това до исторически ниско ниво. Това заяви BBC, представена от БГНЕС.
26 МИЛИАРДЕРИ ИМАТ ТОЛКОВА ПАРИ, КОЛКОТО ПОЛОВИНАТА НАЙ-БЕДНО НАСЕЛЕНИЕ В СВЕТА
Концентрацията на благосъстоянието се е нараснала още повече през 2018 година и 26-имата милиардери към този момент имат толкоз пари, колкото и половината най-бедно население в света. Това се показва в отчет на неправителствената организация " Оксфам ", представен от Агенция Франс Прес.
Пожарна охрана ДАННИ ОТ МАТУРИТЕ: НАЙ-ОБРАЗОВАНИТЕ ОБЩИНИ СА В СМОЛЯНСКО
Макар до матурите по български език и литаратура към момента да има няколко месеца, безконечният диалог за неналичието на задоволително положително обучение в България постоянно е настоящ, въпреки и не чак толкоз във фокуса на публичното внимание.
ИМУНОТЕРАПИЯТА ЛИ Е БЪДЕЩЕТО В ЛЕЧЕНИЕТО НА РАКА?
Пред последните 20-тина година у нас статистиката е все по-мрачна – близо два пъти е повишен броят на болните от раковите болести, сочат данни от национално изследване. През 1996 година у нас е имало регистрирани близо 178 000 ракови болести или към 2200 случая на 100 000 души население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР