Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 16 декември

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 16 декември, понеделник. 
Сега
Двама министри са застрашени с до 12 година затвор поради водната рецесия в Перник, написа вестникът. Тежкият режим на водата, който изкара жителите на Перник на митинги, е разследване на безхаберието на двама министри - на околната среда и водите и на районното развиване. Това откри Районната прокуратура в Перник и препрати преписката на Специализираната прокуратурата, която е способена да проверява закононарушенията по работа на хората на висши управителни длъжности. Постановлението, с което " Сега " разполага, е от 10 декември. В него министрите, отговорни за рецесията, не са посочени поименно, само че е намесено името на Лиляна Павлова.
Труд
Големите компании дружно с жителите и бизнесът в София заплащат 68% от всички налози в страната, написа медията, като се базира на данни от доклад на Национална агенция за приходите за активността ѝ. Общият размер на приходите, събрани от Национална агенция за приходите за година е над 21 милиарда лева, което е растеж с 1,846 милиарда лева (9,6%). 35% от тези налози са събрани от Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в София. А 33% са обезпечени от Търговско дружество „ Големи данъкоплатци и осигурители ”. Тази дирекция на Национална агенция за приходите обслужва огромните компании с доходи над 3 млн. лева или възобновен Данък добавена стойност над 2 млн. лева, както и всички банки, застрахователи, пенсионни фондове и здравноосигурителни сдружения. Повечето от тези компании също са регистрирани в София.
24 часа
Ежедневникът се стопира на значима геополитическа тематика, като осведоми комерсиалното съглашение сред Пекин и Съединени американски щати е изцяло готово. Това съобщи пред телевизия Си Би Ес (CBS) непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, представен от Ройтерс. Търговското съглашение е удивително, макар че не взема решение всички проблеми радикално, уточни комерсиалният представител, представен от Франс прес. По думите му в документа не става въпрос единствено за селско стопанство, само че има и детайли за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, за технологиите, валутите, финансовите услуги.
Монитор
КАТ в всеобща акция за джигити след случаите с деца, написа вестникът. От Пътна полиция организират засилени инспекции за джигити след зачестилите произшествия с деца. В рамките на акцията коли на КАТ са на всички по-ключови пътни артерии и кръстовища, като са с включени сигнални сини лампи. Масираните инспекции стартираха от нощта на събота против неделя, като през уикенда стана ясно, че разпореждането за тях е пристигнало персонално от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР