Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 9 декември

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 5 декември, четвъртък.
24 часа
И новата министърка Деница Сачева ще договаря с частните пенсионни компании по какъв начин ще заплащат. Частните пенсионни фондове да предложат повече типове пенсионни артикули, тъй че хората с две пенсии да не получават по-малко, в сравнение с в случай че са се осигурявали единствено в Националния застрахователен институт. С това предложение новата обществена министърка Деница Сачева стартира незабавни съвещания с фондовете, синдикатите и работодателите. “Не може да не си даваме сметка, че въвеждането на промяната е обвързвано и с временен интервал, в който няма цялостно обезпечаване и регулярни вноски. В тези условия полемиката би трябвало да се концентрира върху типовете пенсионни артикули, които да оферират фондовете, а това, което ще изплащат, ще зависи главно от това, което е постъпило в тях ”, сподели Сачева в изявление за “24 часа ”.
Сега
Медията обръща внимание на Грузия, Молдова и Украйна - страни, които отдавна са в съветската сфера на въздействие, и желанието им да преобърнат нещата и да влязат в Европейски Съюз. Министрите на външните работи на трите страни декларират, че би трябвало да бъдат открити нови благоприятни условия за разширение на " четирите свободи " на Европейски Съюз, което ще подкрепи " основаването на общо икономическо пространство ". В свое взаимно изказване те акцентират, че " като европейски страни, които се отнасят с почитание към основополагащите полезности на Европейски Съюз след реализирането на Споразумението за асоцииране и отчитайки волята на своите жители ", Грузия, Молдова и Украйна " преглеждат опцията да подадат заявление за участие в Европейски Съюз в сходство с член 49 ". Министрите акцентират, че европейската интеграция е " свободен избор " на техните нации и че другите страни са длъжни да се отнесат към него с нужното почитание. Грузия, Украйна и Молдова се афишират за взаимен формат на разговор сред тях и Европейски Съюз, в който ще бъде обсъждана интеграцията в Европейски Съюз в региона на превоза, енергетиката, правораздаването, цифровата стопанска система и други.
Труд
Дерат седем кожи за Нова година у нас, сподели инспекция на “Труд ” в уеб сайтове за разгласи, които оферират предложения на хотели и заведения за хранене за празника. Офертите за празничната нощ доближават до 280 лв. единствено за вечеря и наздравица. Още по-тъжна става картината, в случай че се заплаща и нощувка. За сметка на това съседите от Сърбия и Македония са отворили предложения на двойно по-ниски цени. Именно те са най-търсените дестинации отвън България за посрещане на 2020 година, поради ниските цени, положителното обслужване и близостта им до страната ни. В Гърция, Турция и Румъния празникът също излиза преференциално на нашенци.
Неизбежно с края на 2019 година започваме да гледаме календара за идната година за дните, в които ще работим и почиваме. През 2020 година най-натовареният месец ще е юли с 23 работни дни, а най-свободният е май единствено с 18. 2020 година е високосна година и има 366 дни. От тях 250 са работни, 16 са публични празници и 100 се падат уикенд. Официалните празници са в действителност 12 дни, само че 4 от тях съответстват със събота или неделя, което значи, че по закон първият ден от работната седмица след тях е почивен.
Монитор
Троен скок на жалбите против камери в блока регистрират от Комисията за отбрана на персоналните данни. Това оповестиха от там за „ Монитор “. Според тяхната статистика жалбите против видеонаблюдение най-често идват от съседи, кооператори и етажна благосъстоятелност, само че и от чиновници, които се оплакват от камери на работното им място. „ Практически повече от 3 пъти се усили активността по практикуване на надзор заради покачвания брой тъжби и сигнали. Видеонаблюдението намира необятно приложение в всекидневието на физическите лица и в активността на компаниите за защита и предварителна защита, само че от своя страна води до повишение на жалбите сред съседи, сред кооператори и етажната благосъстоятелност, както и тъжби за видеонаблюдение на работното място “, изясни пред „ Монитор “ шефът на КЗЛД Венцислав Караджов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР