Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 19 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 19 юни.
Вестник " Сега "
Изданието се стопира на трагичния случай, при който мъж почина в София, ударен от гръмотевица, до момента в който разхожда кучето си в междублоково пространство. Поне 80% от постройките в България нямат мълниезащитни съоръжения или те не работят, пресметна Христомир Иванов от Камарата на инженерите в капиталовото планиране пред „ Сега ”. Същия % показва и инж. Ернесто Стефанов, създател на книга за отбраната от мълнии, пред „ Строителство и парцели ”.
Вестник " Монитор "
И този вестник преглежда тематиката за отбраната от мълнии. Част от постройките от соца минават през феноменална трансформация, с изключение на външно със санирани стени и нови прозорци. На тях им се подменят и гръмоотводите. Същите, които след измененията бяха откраднати за скрап, счупени или просто изгнили. Защото да се движи асансьора е по-важно, в сравнение с да пазим живота на другите. Но да напомним, че съгласно актуалната Наредба за мълнии и отбрана на здания, при уреди в открити пространства виновен за гръмоотводната апаратура на постройката е нейният притежател или домоуправител. А по-лошото е, че измежду застрашените здания има и учебни заведения, детски градини и игрища.
Вестник " Труд "
Българският бизнес и потребителите ще заплащат по-евтин газ, откакто стартира да действа хъб “Балкан ”. Това съобщи пред “Труд ” енергийният специалист проф. Атанас Тасев. По думите му България ще завоюва от борбата сред тръбния газ, който предлага Русия, и втечнения – който идва от Съединени американски щати. Винаги либерализацията на пазара води до по-ниски цени, само че това ще се случи в дълготраен проект, посочи той.
Вестник " 24 часа "
Изписването на думата " леснопреносима " или " елементарно портативна " като една или две думи сътвори напрежение измежду седмокласниците, които в понеделник се явиха на национално външно оценяване по български език и литература, родителите им, а и измежду цялото общество. Проблемът в действителност е в задача 17-а от теста. Вестникът се стопира по-подробно на тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР