Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести от миналия ден, 25 май.
ПАПАТА ОБЕЩА ДА ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ. СПОРЕД БОРИСОВ ТРЯБВА СЕРИОЗНА ПОДГОТОВКА
Папа Франциск е заречен да посети България, Румъния и друга балканска страна. Това сподели премерът Бойко Борисов след аудиенцията си при папа Франциск. Премиерът изрази почитанията на българския народ към папата и признателността, че католическата черква е благословила писмеността ни
Европейска комисия СЛОЖИ ЮЗДИ НА " ГАЗПРОМ " - КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА ЗА БЪЛГАРИЯ
Край на всички спънки пред свободния транспорт на газ - това е единствено едно от отговорностите, които Европейска комисия наложи на съветския енергиен колос " Газпром ". Задълженията се постановат след дългогодишни договаряния с съветската компания поради монополното ѝ състояние в Централна и Източна Европа.
КАКВО СТОИ ЗАД БЪЛГАРСКИЯ ЕНЕРГИЕН ОБРАТЕН ЗАВОЙ?
Посещението на българския президент Румен Радев, което се случи сред срещата на Путин с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Макрон, не провокира необикновен възторг у московските аналитици. Работата е освен в несъпоставимостта на политическите и икономическите категории на европейските политици, само че и в известното отчаяние от дейностите на българската страна по въпросите за енергийното съдействие с съветската федерация.
ЦИПРАС: НА ПРЕГОВОРИ съдебномедицинска експертиза, ЗА ДА СИ ВЗЕМЕМ ИМЕТО МАКЕДОНИЯ ОБРАТНО
Не отиваме на договарянията да дадем нещо, да дадем името Македония, както настояват някои, отиваме да вземем назад нещо, което е обещано преди 70 години, съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас в Солун след срещата си със солунския кмет Янис Бутарис.
ОЩЕ МЕСЕЦ АНТИКОРУПЦИОННИЯТ ОРГАН ЩЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ ПЕЕВСКИ Е В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
Новата антикорупционна комисия ще ревизира още месец дали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е в спор на ползи като депутат, внасящ промени в законодателството и издател на медии. Това оповестява уеб сайтът Clubz.bg, цитирайки информация от комисията.
ХОЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ ОФИЦИАЛНО ОБВИНИХА РУСИЯ ЗА КАТАСТРОФАТА НА MH17
Холандия и Австралия публично упрекнаха Русия за злополуката на малайзийския " Боинг " под Донецк през 2014 година, заяви BBC. На 24 май интернационалната следствена група разгласи, че самолетът с автобус MH17 на Boeing 777 на Malaysia Airlines е бил свален от ракета " Бук ", принадлежащ на съветската 53-та зенитна ракетна бригада от Курск.
ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ - СИГУРНО БЪДЕЩЕ ИЛИ СИГУРНО ИЗВРАЩЕНИЕ?
Ако не сме категорично съгласни, персоналните ни данни – в това число имена и имейл, към този момент не могат да бъдат употребени с комерсиална цел. Това е основата на новия Регламент на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни (GDPR), който влиза в действие от през днешния ден, 25 май.
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ДАВА 34 МЛН. ЛВ. ЗА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Дирекция " Централизирано възлагане и публични поръчки " към Министерството на финансите оповестила конкурс за подписване на рамково съглашение с четири изпълнителя за обезпечаване на самолетни билети при служебните пътувания в страната и в чужбина на чиновници от органите на Министерски съвет.
ЙОНЧЕВА ИСКА ОСТАВКА ИЛИ ИЗВИНЕНИЕ ОТ БОЙКО БОРИСОВ
Говорителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи пред Българска национална телевизия, че желае министър председателят Бойко Борисов да си подаде оставката или да ѝ се извини след решението на първа инстанция на Софийския областен, който осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ да ѝ платят 5000 лв. като обезщетение за непозволено увреждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР