Редакционната ни колегия ще ви сподели рецепта за мариноване на

...
Редакционната ни колегия ще ви сподели рецепта за мариноване на
Коментари Харесай

Поставете Най- Евтиното Сирене В Тази Лесна Марината И Ще Стане Като От Гурме Магазин

Редакционната ни гилдия ще ви показа рецепта за мариноване на сирене, с която ще можете и да го съхранявате за доста по- дълго време.

Съставките

твърдо сирене 500 грама

лимон 1,5 бр.

чесън 4 скилидки

Черен пипер 0,5 ч.л.

провансални билки 1 супена лъжица.

червен пипер 1 ч.л.

маслини на усет

червен пипер 1 ч.л.

мед 1 супена лъжица

слънчогледово масло 400 ml

босилек на усет

Подготовка

Порцията е за 2 буркана. Вариантът с един буркан също е добре пристигнал, изборът е ваш. Нарежете сиренето на огромни кубчета, преминете лимона през месомелачка или чопър (или просто го рендосайте) и подгответе всички подправки.

Сложете 250 грама сирене в един буркан. Подгответе марината- 1 лимон, щипка черен пипер, маслинена паста, натрошен чесън и 200 мл слънчогледов и маслинен микс. Сипете марината в сиренето. Дръжте го в хладилника най-малко за един ден! Колкото по-дълго престои, толкоз по-вкусно ще стане.

За вторият буркан се задушава нарязания чесън в 200 мл масло. След това в охладеното масло, разтворете меда, добавяте лъжица червен пипер, половин лимон, маслини, червен пипер и босилек. Изсипете сиренето в марината и затворете в буркан по същия метод.

Ако желаете, можете да експериментирате с разнообразни подправки и подготвени сирена, с цел да добавите към салатата си или пък да ви служат единствено като лека закуска. Да се ​​съхранява в хладилника.

Можете да употребявате всички подправки, които харесвате и всевъзможни сирена. Например, по-добре е да добавите маслини и натрошени сушени домати.

Твърдите, полутвърдите и солените сортове сирена са най-хубави за консумация с топло масло, защото в него подправките отделят личната си миризма и се получава емулсия.

Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР