Редакторката на сръбската телевизия Нови Сад Емилия Марич беше нападната,

...
Редакторката на сръбската телевизия Нови Сад Емилия Марич беше нападната,
Коментари Харесай

Еколози нападнаха и биха сръбска журналистка по време на репортаж

Редакторката на сръбската телевизия " Нови Сад " Емилия Марич беше нападната, до момента в който снимаше телевизионна стратегия в Шодрос в Нови Сад.

Хулигани, представящи се за еколози, й нанесоха удари по главата и избиха телефона от главата й, оповестява " Sd.rs ".

" Нападение против публицист, и изключително против жена не би трябвало да бъде разрешено на никого, тъй че този акт на експанзия би трябвало да бъде наказан от всички.Не единствено от професионалните журналистически асоциации, само че и от всички тези, които откровено се борят против насилието, изключително против насилието над дами ", пишат от редакцията.

Проблемите на публицистите не свършват единствено до риска от физическо принуждение. Ограничената независимост на словото е различен наболял проблем, който все по-често се преглежда от специалисти.

“Има доста съществени проблеми в българската медийна среда, само че не всеки ги изпитва на личен тил, ” съобщи доктор Илия Вълков по поводшестото следващо изследване за свободата на словото в България, проведено от Асоциацията на европейските публицисти.

Най-често срещаната форма на ограничаване на свободата на словото в България е вътрешният напън с съвсем 70 %.

Външният напън за първи път е с по-нисък % от вътрешния и няма изненада, че той идва най-често от страна на политици. Забелязва се сериозен растеж на натиска от страна на държавни, регионални и общински институции.

За страдание, всеки десети публицист е бил заплашван със съд, а всеки втори познава сътрудник, който е бил съден, сочи изследване на АЕЖ.

Войната в Украйна е засилила публицистичната отговорност, най-много по отношение на източниците, които се употребяват. Дезинформацията се трансформира в един сериозен проблем.

През последното десетилетия станахме очевидци на голям брой набези над публицисти, някои от които с съдбовен край.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР