Редакторът в Il Foglio Джулио Меоти предупреждава в своя статия

...
Редакторът в Il Foglio Джулио Меоти предупреждава в своя статия
Коментари Харесай

Лидери без деца водят Европа към катастрофа

Редакторът в Il Foglio Джулио Меоти предизвестява в своя публикация за GateStoneInstitute, че бездетните водачи на Европа очевидно нямат и причина да се тормозят за бъдещето на континента.

Никога не e имало толкоз доста бездетни политици, които да водят Европа, както през днешния ден. Те са съвременни, отворени и мултикултурни и знаят, че " всичко свършва с тях ". В кратковременен проект това е облекчение, защото не харчат за фамилии, няма жертви и никой не се оплаква от бъдещите последствия. Изследователски отчет, финансиран от Европейския съюз, обобщава: " Няма деца, няма проблем! ".

Личните и културни фактори оформят настройките към доброволна липса на деца в Европа, демонстрира въпросният отчет на Европейски Съюз. Европейците все по-малко виждат това като проблем. Интересно е, че равенството сред половете в едно общество играе основна роля.

Да бъдеш майка или татко, значи, че имаш действителен дял в бъдещето на страната си, а най-ключовите водачи в Европа не оставят след себе си деца. Това са немският канцлер Ангела Меркел, холандският министър председател Марк Рюте, френският президент Еманюел Макрон, шведският министър председател Стефан Лофвен, министър председателят на Люксембург Ксавие Бетел, шотландският първи министър Никола Стърджън.

Тъй като водачите на Европа нямат деца, наподобява нямат и причина да се тормозят за бъдещето на континента, а немският мъдрец Рюдигер Сафрански написа: " за бездетните мислите за бъдещите генерации нямат значение. "

" Европа прави самоубийство или най-малко нейните водачи са решили да се самоубият ", написа Дъглас Мъри в The Times. " Европа през днешния ден има малко предпочитание да се възпроизведе, да се бори за себе си или даже да вземе лична страна в спор ". Мъри, в новата си книга озаглавена " Странната гибел на Европа ", назовава това " екзистенциална цивилизационна отмалялост ".

Меоти добавя, че Ангела Меркел е направила съдбовното решение да отвори вратите на Германия за милион и половина мигранти, с цел да спре демографската рецесия в своята страна. Не е съвпадане, че Меркел, която няма деца, е наречена " състрадателната майка " на мигрантите. Меркел явно не се интересува дали големият приток на тези мигранти ще промени немското общество, евентуално и вечно.

Бездетният статус на Меркел отразява немското общество: 30% от немските дами нямат деца съгласно статистиката на Европейски Съюз, а измежду студентите с висше обучение броят е още по-голям - 40%. Германският министър на защитата, Урсула фон дер Лейен декларира, че в случай че не се вдигне раждаемостта, страната ще би трябвало да си " изключи светлините ".

Според ново изследване, оповестено от Institut national d`études démographiques, една четвърт от европейските дами, родени през 70-те години, могат да останат бездетни. Една от девет дами, родени в Англия и Уелс през 1940 година, е бездетна на 45-годишна възраст, а при родените през 1967 година е към този момент една на всеки пет.

Меоти разяснява, по какъв начин Еманюел Макрон отхвърля изказванието на Франсоа Оланд, че " Франция има проблем с исляма ". Той е срещу прекратяването на поданството на джихадистите и продължава да упорства, че " Ислямска страна " не е ислямска: " Това, което съставлява проблем, не е ислямът, а избрани държания, за които се споделя, че са религиозни и по-късно наложени на лица, които практикуват тази вяра. "

Макрон проповядва някакъв мултикултурен бюфет, приказва за колониализма като " закононарушение против човечеството " и поддържа " отворените граници ". Според философа Матю Бок-Коте, 39-годишият Макрон, женен за 64-годишната си някогашна учителка е знак на " щастливата глобализация, освободена от паметта на френската изгубена популярност ", разяснява Меоти.

В същото време турският водач Ердоган приканва мюсюлманите да имат " пет деца ", а ислямски имами в разнообразни елементи на света приканват правилните да " раждат деца ". От своя страна борещите се за действителна доминация на исляма се пробва да провокират цивилизационен конфликт в Европа и разказват по какъв начин западни страни-домакини се срутват - без население, без полезности и изоставящи личната си просвета, добавя Меоти.

" Ако погледнете Меркел, Рюте, Макрон и други смятате ли, че борещите се за доминация на исляма в действителност бъркат? Нашите европейски водачите ни водят сляпо към злополука. Защо би трябвало да ги е грижа, в случай че в края на живота им Европа няма да бъде Европа? Както изяснява Джошуа Мичъл в свое есе - " намирането на себе си " става по-важно от построяването на света. Всички минали генерации към този момент са направила това за нас. Сега дано да играем ", завършва своята публикация Меоти.

Източник: News.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР