Редакторът на независимия руски вестник „Новая газета“ беше нападнат, докато

...
Редакторът на независимия руски вестник „Новая газета“ беше нападнат, докато
Коментари Харесай

САЩ: Руското разузнаване стои зад атаката срещу журналистa Дмитрий Муратов

Редакторът на самостоятелния съветски вестник „ Новая газета “ беше атакуван, до момента в който пътуваше във трен от Москва за Самара на 7 април от незнаен нападател, който заля купето на влака с алена блажна багра, смесена с ацетон.

„ Очите ми горяха извънредно “, написа Муратов в изказване, оповестено на уеб страницата на вестника. Нападателят извика: „ Муратов, ето ти за нашите момчета “ в очевидна отпратка към съветските сили, които се бият в Украйна, написа още той.

„ Съединените щати могат да потвърдят, че съветското разузнаване е провело офанзивата на 7 април против основния редактор на „ Новая газета “ Дмитрий Муратов, при която той е бил напръскан с алена багра, съдържаща ацетон “, се споделя в изказване на американски чиновник.

Американският чиновник не даде детайлности за това по какъв начин Съединени американски щати са достигнали до своята оценка, нито този човек даде детайлности за това кое поделение на съветското разузнаване е провело офанзивата.

Говорител на „ Новая газета “ сложи под подозрение оценката на Съединени американски щати в изказване пред CNN: „ Ние установихме нападателите, тъй че към този момент е ясно какво пречи на Министерство на вътрешните работи “, сподели представителят на вестника Надежда Прусенкова. „ Не знаем дали има „ воняща единица “ в разузнаването, която взе участие в сходни офанзиви. Но имаме опит с сходни офанзиви против редакцията и тогава към момента не беше дело на разузнавaнето “.

Дни преди офанзивата „ Новая газета “ спря активността си до края на войната в Украйна, на фона на възходящия напън от страна на съветските управляващи и закон за военната цензура, който заплашваше до 15 години затвор за издание на това, което Русия назовава „ подправени “ вести.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР