Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Снимка БулфотоПерник не е единствения и изолирания

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgСнимка БулфотоПерник не е единствения и изолирания
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Да не сатанизираме ВиК - Перник, защото там работят хора, които също са на режим на водата

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Снимка Булфото

Перник не е единствения и изолирания случай в България по повод обезводняването. Основните аргументи за това, както се случва и в други обитаеми места у нас, е понижения дебит на водоизточниците. Оквен Перник са наранени още шест български града. Но казусът Перник е на  тежък режим - заран и вечер, като към сегашния миг там вода се подава през 10 часа от денонощието. Единственият язовир, който доставя с вода Перник, е язовир Студена. През тази година септемврийски дъждове нямаше, имаше аномалии в страната - на някои места вали доста, а на други - въобще. Т.е. язовирът не е могъл да попълни размера си през септември и през октомври шефът на ВиК сдружението е съобщил за казуса. Искам да подчертая, че през последните дни всички упреци бяха насочи към ВиК - Перник. Искам да помоля да не сатанизираме ВиК, тъй като там работят хора, които също живеят в Перник и също имат режим на водата и поставят неистови старания. Това разяснява министър Петя Аврамова в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Единственото, което мога да кажа, с цел да няма вода в Перник, е, че малко се закъсня с въвеждането на водния режим. Такъв режим освен това равнище на язовира, е трябвало да бъде въведен малко по-рано. Забавянето към този момент довежда до терзание за количеството вода, което би трябвало да стигне до април месец на жителите на Перник, добави тя. 

Водата за промишлеността в града беше спряма със заповед на министъра на околната среда през ноември, посочи министърът.

Кранът, който подава вода към промишлеността в Перник е спрян, а в понеделник ще бъде сменен, с цел да сме сигурни, че няма водоподаване в тази посока, увери Аврамова. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР