Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Резултатите от Банско са наистина интересни. При

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgРезултатите от Банско са наистина интересни. При
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: 8% от изследваните в Банско са имали среща с инфекцията

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Резултатите от Банско са в действителност забавни. При изследвани 334 души открихме 28 позитивни, което образува 8,4% от изследваните. В момента с активна зараза са единствено трима индивида, с изкарана зараза са 17 индивида, а със относително скоро прекарана зараза са 8 души. Фактът, че към 8% от изследваните са имали среща с вируса значи едно - че не можем да спрем циркулацията на вируса, само че съумяваме да я задържим под надзор, тъй че това разпространяване да е на най-ниска цена, с по-малко жертви, с опция да окажем медицинскка помощ на всеки. Това заяви в народен ефир доцент Ангел Кунчев.

Ако съпоставим резултатите с Германия - там междинния % на позитивни проби е съвсем двоен - към 15%. В щаба обмисляме и други сходни изследвания, с цел да имаме визия какво се случва с разпространяването, уточни той.

По отношение на детските имунизации, които след празниците гладко ще бъдат възобновени към естествения си темп - знаете, че и до в този момент лекарите имаха право да отсрочат имунизацията до три месеца във времето. Това се случва, когато имунизацията съвпадне с някаква зараза, когато детето не се усеща добре и така нататък Целият този контингент, който бе занимателен с към два и половина месеца, ще бъде обзет и никой няма да изпусне имунизациите си и това ще започва незабавно след празниците, уточни Кунчев.

Въпреки че сега живеем в изискванията на зараза, на пандемия, нещата не се лимитират единствено до ковид. От началото на годината до в този момент ние имаме 243 случая на морбили и имаме 10 300 случая на варицела. Така че инфекциозните болести си вървят и ние сме длъжни да вършим контрол, с цел да ги държим под надзор, увери доцент Кунчев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и тех
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР