Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър Нова твАло измамници се прадставят за

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър Нова твАло измамници се прадставят за
Коментари Харесай

Ало измамници се представят за държавни служители и искат от ловците по 240 лева за регистрация

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър Нова тв

Ало измамници се прадставят за чиновници на фонд " Земеделие " и желаят от ловците 240 лв. за " наложителна " регистрация, която по закон не съществува, споделя Нова тв. Иван е началник на една от ловните организации, получили странното позвъняване. " Обади ми се една дама и ми сподели, че е държавен чиновник. Ние сме били подлежали на наложителна интернет регистрация към някаква платформа към държавен фонд " Земеделие ". Тя беше доста настоятелна, сподели, че в случай че не го създадем, подлежим на наказания от страна на страната ", споделя ловецът.

Обяснила му, че регистрацията коства 240 лв., а подписването на документите не става персонално, а посредством пощальон. 

Още на идващия ден пристигна пощальон от известна компания, донесе документи. Веднага ми направи усещане, че пратката идва през алтернатива за обзор. Т.е. дават ми един плик, който аз не мога да отворя, само че би трябвало да дам 240 лв., споделя Иван.

Мъжът обаче отхвърля да заплати и по този начин до регистрация не се стига.

Ботевградската ловна организация обаче се подвежда. " Платих, отворих документите и се усъмних, че има нещо неправилно в това уверение ", споделя шефът на локалната ловна организация. Оказва се, че в документите на никое място не се загатва държавен фонд " Земеделие ". Недоволни ловците се обажждат на компанията. " Казахме, че не желаеме такава регистрация и ни възвърнаха парите ", описа той.

От компанията отхвърлят в публично писмо до Нова тв техни чиновници да са се представяли за чиновници на фонд " Земеделие " или да са твръдяли, че регистрацията в уеб страницата е наложителна. И увериха, че в случай че бъде намерено нарушаване при чиновниците им, ще бъдат осъдени.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР