Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър бТВНад 100 000 молби са подадени

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър бТВНад 100 000 молби са подадени
Коментари Харесай

Кредитен експерт съветва: Ако имате затруднение, потърсете веднага помощ в банката, тя ще ви предложи разумно решение

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър бТВ

Над 100 000 молби са подадени за отлагане на заеми болести ковид в банките, като от тях над 80 000 са утвърдени. Това беше обикновено. В началото на март част от бизнесите затвориха изцяло, други минаха на хоум офис. Видя се, че от здравната рецесия ще дойдед и икономическа. Много хора не знаеха какъв брой време ще продължи това, само че най-вече пострадаха хората, които останаха без работа. Видяхме над 100 000 безработни за този интервал, какот и хора в неплатен отпуск. Това разяснява в ефира на бТВ кредтния специалист Тихомир Тошев.

Условието за отлагане с до 6 месеца на вноските по заеми беше да се потвърди, че съответния консуматор е потърпевш от коронавирус рецесията и това са главно хора, които останаха в неплатен отпуск, хора със свободни специалности и бизнеси, които трябваше изцяло да затворят, уточни той.

Имаше вариати - да плащаш единствено лихвата или въобще да не плащаш до 6 месеца, като всеки в молбата показва в молбата за какъв интервал да бъде отсрочката. Масовото предпочитание беше оптималния период, който се позволява, напомни Тошев.

Оскъпяването на заемите по този метод в действителност е малко, добави той.

Моят съвет към всички хора е при положение на усложнение незабавно да се извърнат към банката, на която са клиент и да кажат какво се случва, да посочат своето усложнение. Със сигурност банките сега са доста гъвкави в това да подкрепят своите затруднени клиенти и макар че няма обща рамка и обвързване, сигурен съм, че всяка банка ще предложи на своите клиенти нещо, с цел да може да се оправи с сложната обстановка, разяснява Тошев.

Никой не може да реши какъв брой тежка ще е предстоящата рецесия през есента. Вероятно ще има и растеж на безработицата, тъй че още веднъж ще има и ограничения, които да улеснят хората, безапелационен е той.

Лихвите по заемите и след рецесията се резервираха ниски. Има понижено търсене на потребителски заеми и опазване равнището на търсене на ипотечни заеми. Ликвидността на банковата ни система е над междинната. Пазара на парцелите си остана постоянен, цените не паднаха, както се очакваше, уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР