Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgИма начални данни, но все още нямаме

Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Има начални данни, но все още нямаме ...

Проф. Петров: Тества се 50-годишно противопаразитно лекарство за лечение на коронавируса.Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Има начални данни, но все още нямаме сензация. А данните са за едно утвърдено лекарство с противопаразитно действие, което е познато повече от 50 години, и има изключително добро въздействие върху вируса. Въпросът е, че трябва да се докаже, че в определена концентрация тома лекарство има въздействие върху него не само във външна среда, но и в клетките, и в плазмата. Първоначалните изследвания върху мишки са позитивни върху вируса САРС, който образно казано е братовчед на КОВИД - 19 и сега вървят проучвания и върху новия вирус. След това ще се направят проучвания върху доброволци. Това коментира в ефира на Нова тв проф. Иво Петров.

Такива лекарства с антивирусно действие, които са доказали своето действие при други агенти, в момента са залегнали в клиничните ръководства. Т.е. ние имаме една поредица от лекарства и има известна надежда, че този медикамент ще бъде добавен към списъка с другите лекарства, които имат синергично действие. Най-рано 3 до 6 месеца ще минат, докато получим клинични данни, обяясни той. 

Това лекарство е утвърдено, но също има странични въздействия, както всички други. При него има малки рискове, но все още липсва информация за въздействието му върху вируса. Това е лекарство, което се ползва за подтискане на паразитни инфекции върху животни, но също така и в хуманната медицина, включително и при деца, посочи той.  

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти<

Източник: petel.bg