Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Един ог големите проблеми е, че корупцията

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgЕдин ог големите проблеми е, че корупцията
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Американците виждат проблемите ни, които управляващите знаят, но не решават

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Един ог огромните проблеми е, че корупцията и неналичието на независимост на медиите са свързани между тях и това е оценено като проблем от нашите американски сътрудници. Те нямат потребност българския съд да се произнесе по някакъв проблем, надзорника ще работи по своя информация. Това разяснява в предаването по бТВ " Лице в лице " Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

Единственото, което се пробват да създадат ръководещите е, да отсрочат казуса. Те знаят, че има подобен проблем и знаят, че това не е решение. Опитват се да отговорят по някакъв метод на упреците на Венецианската комисия. А другояче радикални промени би трябвало да се създадат и това не е назначението на някакъв надзирател. Тук би трябвало да се премисли ролята на основния прокурор и прокуратурата като цяло в правосъдната система на  България, метода, по който тя се ръководи. Най-големият проблем на българската прокуратура е тая концентрация и зависимостта на всеки един прокурор от основния прокурор, разяснява Атанасов.

Трябва да бъдат раздрани връзките сред основния прокурор и подчинените му посредством промени в Конституцията. Текстовете за смяна би трябвало да бъдат подложени на публично разискване, да се търси социална поддръжка, а отговорността на тези в Народното събрание си е тяхна. Ако не стане в този парламент, ще пробваме в идващия. Така че този развой е неминуем и това би трябвало да е ясно. Особено откакто се стигна до там Венецианската комисия да ни споделя къде са ни проблемите. Защо въобще трябваше да го чакаме!?, разяснява той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР