Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Българската Коледа сбъдва чудеса. Такъв е случаят

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgБългарската Коледа сбъдва чудеса. Такъв е случаят
Коментари Харесай

Българската Коледа сбъдва чудеса: 4-годишната Сияна от Добрич вече посещава детска градина заедно с останалите си връстници

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

" Българската Коледа " сбъдва чудеса. Такъв е казусът с 4-годишно момиченце от Добрич. Сияна е с вродена особеност, която се среща един път на 100 000 деца. Момиченцето има локсация на коленете, която води до тежки деформации на тибийте, споделя Нова тв.

 

" Не е по никакъв начин елементарно ", разяснява майката на детето Гергана Димитрова през сълзи.

В първите три години фамилията се среща с доста ортопеди. Проф. Димитър Райков от Варна ги обнадеждава, че има решение на казуса, само че интервенцията не може да се извърши у нас. 

" Когато Сияна навърши две и половина години разбрахме, че се нуждае от незабавна интервенция в чужбина ", описа бащата Живко Димитров. 

Родителите аплайват пред фонда за лекуване на деца в чужбина и получават утвърждение и помощ от страната. 2018 година се случват две сполучливи интервенции. Заради бързия напредък на детето обаче се постанова промяна на протезите, с които тя се движи. Средствата за интервенциите и в немската клиника са непостижими за фамилията. Парите идват от " Българската Коледа ". 

" Сияна се усъвършенства и нещата вървят към края си ", усмихва се майката. И показва, че щерка й към този момент посещава всеобща детска градина дружно с останалите си връстници. А таткото добавя, че от " Българската Коледа " се нуждаят още доста хора, доста деца, по тази причина прикани всеки да помогне. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР