Редактор: Виолета Ивановаe-mail: [email protected]Кадър БНТБългария няма много възможност да отговори

...
Редактор: Виолета Ивановаe-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bgКадър БНТБългария няма много възможност да отговори
Коментари Харесай

Председателят на Булатом: Цената на електроенергията ще скочи

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: [email protected]

Кадър Българска национална телевизия

" България няма доста опция да отговори на критериите на Европейски Съюз за нулеви излъчвания.

Без правенето на втора атомна централа, не можем да решим този въпрос. Засега разчитаме на въглища. Отиват специалисти на прощадка " Белене ", тя обаче към момента е площадка. "

Това съобщи ръководителят на Българския атомен конгрес (Булатом) Богомил Манчев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Германия и Австрия не са доста добър образец. Те не са създали отвод от нуклеарна енергетика. Те съумяха да усилят излъчванията си и електрическата енергия им скочи на 310 евро на мегаватчас, ние плащаме към 80, предлагам да не следваме този модел. Австрия пък не е неприятно да спре да доставя сила от Чехия, която е нуклеарна. 

Дженерал електрик създават едни от най-хубавите турбини за атомни електроцентрали. Това покачва доверието в плана. Нашият план " Белене " страда единствено от политически решения не от механически проблеми. 

Белене ще отнеме време, до 2027 е обезпечено, че няма да имаме проблем с електрическата енергия. 

Да, само че в случай че не бяха толкоз високи цените на излъчванията. На всеки киловатчас, който Марица изток създава, тя губи. Тя не е базова централа, а е стопанско сдружение. Ще би трябвало да усилваме цената поради пропастта сред ток и въглища. Да горим газ е доста скъпо. Крайният клиент заплаща всичко. Засега ния потискаме цената на крайния консуматор и натоварваме междинната част от производството. 57 евро излиза цената на електрическата енергия. 21 евро е един мегават сила от газ.
Ако през днешния ден започне да се строи АЕЦ Белене, до 29 година би трябвало да проработи и втори блок, в случай че договарянията не се забавят. "

По думите му високата цена на електрическата енергия се дължи на тези фактори. Той предвижда, че в бъдеще ще плащаме от ден на ден за нездравословните си излъчвания, а разликата ще рефлектира върху крайните клиенти. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  3  1 kris (преди 1 час) Рейтинг: 114151 | Одобрение: 6266 В Съединени американски щати заплащам 12,2 цента на киловат.....Колко е в България и тъй като знам, че е по-скъпо, задавам въпрос: НА КАКВО ОТГОРЕ.....?? Американците по-бедни ли са, или българите за ахмаци ли ги взимат.....?? По-скоро отговорът е: взимат ги за дойни крави.....!! Аз мога! Трудно е да съм идеален, само че ми се постанова!  3  1 Чичо (преди 1 час) Рейтинг: 17355 | Одобрение: 590 В лудницата ти е безвъзмезден.  Ухилен  0  4 CollectoRitioner (преди 1 час) Рейтинг: 3131 | Одобрение: -6769 Да скача, не ми пречи! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY.Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР