Редактор: Виолета Ивановаe-mail: [email protected] проверки са извършили през последните две

...
Редактор: Виолета Ивановаe-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg2313 проверки са извършили през последните две
Коментари Харесай

Само за две седмици: Инспектори направиха над 2300 проверки за незаконна сеч в горите, прибраха шест каруци

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: [email protected]

2313 инспекции са направили през последните две седмици служители на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие. Задържани са близо 30 пространствени кубически метра дърва за огрев, които са били нелегално добити, както и 6 каруци и 3 моторни транспортни средства. На нарушителите са формирани 42 акта и 11
констативни протокола по Закона за горите. Най-много са инспекциите при ловците – 1058, оповестяват от предприятието.

113 са инспекциите, които са направили горските от ДГС-Шумен през интервала. За разнообразни нарушавания те са съставили три констативни протокола. Две каруци и 1,40 кубика дърва за горене са задържали служители на ДГС-Нови пазар. На противозаконните дървосекачи са разписани четири акта.

Проверките в стопанството, за интервала 28.10-11.11.2019 г, са 210. Един акт са съставили горските от ДГС-Смядово по време на една от 169 инспекции през двете седмици. 158 инспекции регистрират от ДЛС- Паламара, 73 от ДГС-Преслав, 29 от ДГС-Омуртаг и 416 от ДГС-Търговище. Три каруци и 6,50 пространствени кубически метра дърва за
огрев за арестувани при извършените в ДЛС-Черни Лом 70 инспекции. На нарушителите са връчени три акта и два констативни протокола.
Две моторни транспортни средства, една каруца и три пространствени кубически метра дърва за огрев са арестувани по време на 119 инспекции в ДЛС-Шерба. На бракониерите са формирани два акта и пет констативни протокола. 20 акта са написали чиновници на ДГС-Генерал Тошево по време на 96 инспекции на територията на поделението. При седем обхода в ДГС-Варна са арестувани пет кубика дърва за огрев, а на бракониерите са съставени 10 акта.

150 са инспекциите в ДГС-Цонево, при които са задържани един автомобил и един тримерен кубически метър дърва. Горските са съставили за нарушаванията два акта и един констативен протокол. Един акт са създали и чиновниците на ДЛС-Тервел по време на 270 инспекции на територията на стопанството. 39 са инспекциите в ДЛС-
Балчик през интервала и 202 в ДГС-Добрич.
Продължават обходите във всички териториално поделения, за да бъдат навреме открити диви прасета с нетипично държание или трупове на животни, които е допустимо да са инфектирани с АЧС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
НАПИШИ КОМЕНТАР