Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgКогато говорим за пакетни пътувания, организирани от туроператори, потребителите биха

Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Когато говорим за пакетни пътувания, организирани от туроператори, потребителите биха ...

Димитър Маргаритов: Всеки има право да си получи обратно парите преди началото на пакетни пътувания заради коронавируса.Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

"Когато говорим за пакетни пътувания, организирани от туроператори, потребителите биха могли да се откажат до началото на самото пътуване при обявяване на извънредна ситуация в световен мащаб като например четвърта степен опасност от заразяване с коронавирус. Хората могат да си получат обратно всичко закупено по пакетите. При самолетните билети те могат да бъдат презаверени."

Храните у нас и техните западни аналози коментира още в студиото на "Плюс - минус" по Нова тв председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов.

Става дума за проверка на 11 продукта от 6 групи, при които са установени разлики. 

"Резултатите показаха, че тези храни и напитки са безопасни, съгласно утвърдените стандарти в Европа. Ще развенчаем мита за двоен стандарт по оста Изток- Запад. Не е най-лошо качеството нито от едното, нито от другото място.

В българските шоколадови бонбони има 20 % повече протеини, отколкото в западния им аналог. В шоколада е обратното - у нас 20% по-малко са протеините. При зеленчуци като грах и царевица има разлики, но някои от показателите са повече, други по-малко. 

Консервата риба тон е с по-малко сол у нас, което също е добре.

Следва препоръка по посока оптимизиране законодателството в проевропейски план, за да може при установена разлика нарушителят да бъде санкциониран. 

Причините могат да имат субективен и обективен характер. Когато има специфики във вкусовите предпочитания, може да се регистрира търговска марка, която да отговаря на тези предпочитания."

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддр

Източник: petel.bg