Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]ДПС винаги сме били за машинното гласуване. Право на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgДПС винаги сме били за машинното гласуване. Право на
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Нека Гешев да ревизира приватизационния процес, за да се върне изгубената справедливост

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Движение за права и свободи постоянно сме били за машинното гласоподаване. Право на глас би трябвало да имат всички български жители да гласоподават, без значение къде се намират те. Това разяснява Хасан Адемов от Движение за права и свободи в предаването “Плюс минус ”.

Предстоят промени в законодателните текстове в рамките на работната група, в която тези въпроси ще се дикутират. Притеснява ни това, че не се съблюдават съществени права на българските жителите, добави гостът в студиото.

Приветстваме концепцията на основния прокурор Иван Гешев да има проверка на приватизационния развой. Друг е въпросът каква ще е технологията на осъществяване на тази инспекция. Най-важно е да се върне справедливостта, изгубена по време на прехода, каза Адемов. 

Вторият пенсионен дирек работи на финансов принцип, изясни Адемов втората пенсия. По думите му главната тематика е, че има детайл на неправда. Основният принцип, който би трябвало да бъде въведен, съгласно него, е  всеки месец, за който няма импортирана осигурителна вносна, да няма редукция.

14 милиарда лв. в друг вид активи са насъбрани в частните песнионни фондове, съобщи Адемов.

" Може да закупуват стаж няколко категории жители - приключили висшо, докторанти, за времето, в което са били такива, и всички, на които не им доближава до 5 години застрахователен стаж. Не е належащо да закупиш 5, може и две години да са. Напоследък всяка последваща година се усилва минималният осигурителен предел на самоосигяващи се лица. 560 лв. беше, в този момент е 610 приходът.

Тези, на които не им доближава застрахователен стаж, имат право да се пенсионират една година по рано.

Логиката на спомагателната пенсия е да добавя главната пенсия от първия дирек. Така пенсията от Национален осигурителен институт ще бъде допълвана. Втората пенсия работи на финансов принцип. В Индивидуална партида се внасят всеки месец тези пари. Но има дълги болнични, незает интервал, осигурителна вноска тогава няма. Има прочут детайл на неправда. 

Основно би трябвало да бъде въведен принцип, че за всеки месец, когато няма вноска при втората пенсия, да няма редукция. Всяка последваща кохорта ще има от ден на ден години обезпечаване. Сега обаче е значимо тези интервали да няма редукция.

Ако тази полемика бъде финализирана до края на февруари, ще се премине към социална полемика, да се одобряват измененията и до септември да стане ясно и да има успокоение, Ако измененията не се създадат в началто на мандата, в края яма да станат, осолено ГЕРБ не обичат по този начин.
В частните пенсионни фхондове са струпани 14 млрд лв. в разнообразни активи. Близо 4 млн са обезпечени. Само 190 млн са преведени и към 43 хил са хората, които са си трансферирали парите.

От дълги години се упорства за така наречен мултифондове, с цел да може всяко лице, изключително при започване на осигурителния си път, да има право на избор - дали да влага в уравновесен или в нискорисков портфейл. От профила на този портфейл зависи каква ще бъде доходността. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР