Редактор: Веселин Златковe-mail: [email protected]Шефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов разкри на

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgШефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов разкри на
Коментари Харесай

Шефът на ВиК-Варна: От София ми звънят да ме питат дали може да почиват в Евксиноград. Екологична катастрофа няма!

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

Шефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов разкри на съвещание на екокомисията към общинския съвет, че е имало държавници, които са се обаждали от столицата, с цел да питат дали е безвредно да дойдат да почиват в държавната резиденция „ Евксиноград “. Причината за опасенията им била информацията за фекалния разлив във Варненското езеро.

„ Екологична злополука няма “, на няколко пъти съобщи Валентин Вълканов пред общинските съветници. „ Тука се твърди за безнаказаност. Безотговорност няма, тъй като в случай че бях безконтролен, никой нямаше до ден сегашен нямаше да разбере, че в езерото се излива вода “, сподели още шефът на ВиК-Варна.

По негови думи, фекалиите преди да тръгнат по тръбата под езерото, минават пред пречиствателни уреди, до момента в който станат „ като рядка боза “. Вълканов изясни също, че е когато е станало ясно, че има повреда, той е уведомил всички институции, в това число и персонално тогавашния министър на околната среда и водите Нено Димов. След консултация с адвокати той е декларирал, че тръбопроводът е предаден от министерството на общината и казусът би трябвало да се реши на локално равнище.

„ Естествено че нито общината, нито община Варна нямат такива средства, че да прокопаят на 27 метра и да схванат какво се случва. Защото ние не знаем тъкмо какво се случва “, сподели пред общинските съветници Вълканов. Интересна детайлност от изявлението му беше признанието, че казусът си изяснил, когато той платил на компания за топлинно снимане, която го направила „ тайно от своите шефове “.

„ Новият министър на околната среда и водите реши да се направи на популярен и им сподели тука на Регионална инспекция за опазване на околната среда и те ни глобиха 44 500 лв. месечно, която жалим, само че към момента си съществува “, разяснява шефът на ВиК-Варна.

„ Рибата измря на 10 км от канала. На Министерство на околната среда и водите и на Министерството на защитата – тъй като там работи „ Флотски боеприпас “ - най-лесно им беше да кажат, че тази тръба, която изпуска, е повода да измре рибата. Нищо сходно! “, съобщи Вълканов.

Той разяснява, че в случай че би трябвало да се търси виновност за повредата, тя е в немарливостта на компанията, направила надзора по строителството на тръбопровода.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР