Редактор: Веселин Златковe-mail: [email protected]Новият кмет на Перник Станислав Владимиров направи

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgНовият кмет на Перник Станислав Владимиров направи
Коментари Харесай

Кметът на Перник за водната криза: Чувам се по-често с премиера, отколкото с шефа на ВиК дружеството, което е виновно за тежката ситуация

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров направи извънреден коментар за тежката обстановка в града, който напълно скоро минава на воден режим, поради ниските равнища на главния източник на вода - язовир Студена.

" За страдание ние сме на прикрит воден режим от няколко месеца, без той да е разгласен публично. По високите квартали на Перник няма задоволително налягане и те са подложени на прикрит воден режим. Изправени сме пред една огромна рецесия. Нивото на язовир Студена е в доста сериозен най-малко. За страдание е подценена обстановката от управлението на ВиК. Индикацията за относително суха година са от началото на 2019 година. Нивата са били относително ниски, в дъждовния интервал не е доближат някакъв размер, който може да ни подсигурява по-голяма сигурност. Не са подхванати никакви ограничения от страна на ВиК-дружеството, макар прогнозите, че годината ще е суха. Подценяването на обстановката и недоброто ръководство на ВиК сдружението ни изправи пред тази тежка обстановка, която е сега ", сподели той в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ".

" Не желая да върша квалификации на ръководството им, само че най-малкото е безхаберие и недобро ръководство. Липсата на надзор на принципала. Аз зададох въпрос в Народното събрание преди два месеца по тази тематика, тъй като тогава размера на водата беше достигнал 10 милиона кубика и тогава светна първата алена лампа. За страдание насочването ми на министерството към този проблем беше подценено и това докара до тази рецесия, която сме сега. Благодаря на господин Бойко Борисов, че се ангажира и го одобри драговолно, само че за жалост на мен ми е по-добра връзката с премиера, в сравнение с с шефа на ВиК сдружението. Аз върнах първото мнение, което бе за воден режим, тъй като нямаше никаква естествена аргументация какви ще са вредите, какви ще са разноските на водата, какви ще са икономиите, какво да вършат перничани. Второ мнение нямаме. Всеки един изгубен ден може да докара до по-голяма рецесия. Всеки ден ще известявам премиера какво се случва. За в този момент положителни стъпки от ВиК сдружението не виждам. Със сигурност някой би трябвало да поеме отговорнността, огромната виновност е на ВиК сдружението ", сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР