Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]В много страни хората се страхуват

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgВ много страни хората се страхуват
Коментари Харесай

SPIEGEL публикува Топ 40 за адекватно справяне с коронавируса: Израел е №1, следва Германия. България не е в класацията

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

В доста страни хората се опасяват за живота и икономическото си битие по време на рецесията в ковид. Тези, които живеят в Германия, са в относително положително състояние. Според ранглиста федералната република сега е най-сигурната и постоянна страна в Европа и втората най-безопасната в света. Само Израел ръководи рецесията по-добре, съгласно сравнението на страната на лондонската Deep Knowledge Group (DKG), която даде данните си на немското издание SPIEGEL.

Линк към оригинала вижте тук https://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/im-laender-vergleich-liegt-deutschland-sehr-weit-vorn-a-ebae15df-eca1-4daf-ae5b-8efcad11ee28?fbclid=IwAR3H_7LERSvf5WbjSTURjeE-EOh-oGXoGA03C5XuBUHRBQ0lnGIoRyzJYKc

Линк към класацията вижте тук https://www.dkv.global/safety-ranking

Анализаторите от DKG са събрали информация по кое време са били в действие рестриктивните мерки за излизане, дали е имало доста нарушавания, степента на рестриктивните мерки за пътешестване, дали има всеобхватни проби Covid 19 и по какъв начин са оборудвани лечебните заведения. Германия регистрира изключително добра позиция в ръководството на рецесията. Тук да вземем за пример са значими действието на спешните екипи и активизирането на спешна помощ.



В съпоставяне с другите европейски страни, Швейцария и Австрия са след Германия като най-успешните „ спешни мениджъри “. Италия и Испания обаче са на последно място. В световно съпоставяне на индустриализирани и разрастващи се страни - като Африка и Южна Америка не са включени - има основно страни от Източна и Югоизточна Европа като Латвия, Словакия и Словения в дъното на класацията на 40-те водещи страни.



В ранглиста от над 100 страни, върху която DKG към момента работи, да вземем за пример, Съединени американски щати са едвам на 70 място. Сред първите 10 страни в света Южна Корея, Австралия и Китай са малко след водещите Израел и Германия.

" В съпоставяне с други страни, Германия сега има най-хубавото класиране на сигурността и стабилността в Европа и също по този начин е една от водещите страни в света във връзка с ръководство на рецесии ", изяснява специалистът по данни Димитри Камински, създател на DKG. „ Германия беше извънредно ефикасна, като се има поради, че в началото високите равнища на зараза са съумели да спрат заболяването да се популяризира в допълнение, без да доближи равнището на други страни. Това ще даде на Германия обилни стопански изгоди след пандемията “, счита той.

Модерният център на DKG употребява обществени източници на данни за своята ранглиста, да вземем за пример от Световната здравна организация или от университета Джон Хопкинс и го употребява за зареждане на логаритъм.

Други анализатори на данни също хвалят немското държавно управление: " Германия е в в действителност положително състояние като многолюдна страна ", изяснява Анастасия Лаутербах, AI и специалист по данни и член на доста контролен съвет. " Не е изненадващо, че Израел изпреварва, когато вземете поради, че страната е в непрекъснато положение на рецесия и има доста опит със затварянето на граници и изключителни страни ", прибавя той.

Лаутербах счита класирането за свястно заради високата компактност на данните. " Въпреки това класирането е единствено моментна фотография, тъй като данните се актуализират непрекъснато ", споделя Лаутербах, която сама оперира с огромни данни. Ако Германия вземе неверни решения, това може да се изплъзне от скалата на рейтинга.

Данните са изключително потребни за бизнеса и финансовия свят. Благодарение на класацията, фирмите също могат да намерят своите критерии в рецесията, където могат да влагат най-безопасно и където могат също да поемат дълготрайни опасности.



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР