Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Социалните работници ще окажат подкрепа на

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgСоциалните работници ще окажат подкрепа на
Коментари Харесай

Родителите на изоставеното бебе взели помощи, социалните няма да им го отнемат

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Социалните служащи ще окажат поддръжка на детето и родителите му, като насочат фамилията към подобаващи обществени услуги – консултация с психолог, съвещания за вярно развъждане на детето. Това оповестиха от Агенцята за обществено подкрепяне по тематиката за случая в " Люлин ".

В случай на нужда ще се търсят благоприятни условия за предприемане на подобаваща мярка за протекция на детето, като предпочитано ще се проучат благоприятни условия то да остане в фамилията. Социалните служащи изследват и опциите за в допълнение обществено подкрепяне на семейството.

От събраната информация по случая излиза наяве, че родителите са получили еднократна помощ за раждане на дете. Социалните служащи са ги посъветвали да подадат заявление за разпределяне на месечни фамилни помощи за детето, само че досега те не са създали това. Става ясно, че на бащата на детето са регистрирани 4 компании в качеството на шеф. Поради това ще бъде подаден сигнал до прокуратурата дали не става въпрос за корист с човек в неравностойно състояние.

На 9 октомври към 17 часа мъж посещава Дирекция „ Социално подкрепяне “-Люлин и декларира, че желае да изостави детето си, защото майка му и сестра му тормозят майката на детето, тъй като то доста плаче и това им нарушава спокойствието. При визитата си той е бил дружно с майката на бебето. Когато чиновниците на Държавно стопанско предприятие са ги помолили да удостоверят самоличността си двамата са напуснали дирекцията дружно с детето, без да дават повече информация.

По-късно същия ден (около 21,50 часа) в отдел „ Мобилна работа с деца в риск “ към Държавно стопанско предприятие -Оборище постъпва сигнал от 9-то Районно ръководство към Столична дирекция на вътрешните работи, че е изоставено бебе на възраст към 6-7 месеца в столичния ж.к. Люлин. Според данните от сигнала детето е оставено пред вратата на жилището на неговия дядо детска кошничка с записка " Ние не можем да го гледаме, по-добре обществените ". При идване на обществените служащи от Отдел „ Мобилна работа с деца в риск “ към 22:20ч. на адреса са участвали патрул от 9-то районно управление (на МВР), престъпна полиция, незабавна помощ и няколко съседи.
                
Бебето е било прегледано от екипа на Спешна помощ и медиците са открили, че то е клинично крепко, добре развито за възрастта си и без забележими следи от принуждение. Детето е превозено от Спешна помощ и обществените служащи в Дом за медико-социални грижи.
                
Лелята на детето по бащина линия на детето е разказала, че  неговите родители живеят с нея и майка й, като двете дружно се грижат за него. По информация на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи все още майката и бащата на детето са арестувани за 24 часа. 
                

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР