Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: ПетелОколо 2 и половина милиона

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: ПетелОколо 2 и половина милиона
Коментари Харесай

Бунище в сърцето на Морската градина във Варна оцеля и след ремонт за милиони. Мястото изглежда гнусно

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотоси: " Петел "

Около 2 и половина милиона лв. струваше обновяването на Морската градина във Варна, направено тази година. От тези пари обаче никой не се сети да отдели най-малко една дребна сумичка, с цел да бъде отстранено едно непоносимо и гнусно сметище в самото сърце на обичания на всички парк.

Ако инцидентно завие по неправилната алея до Обсераваторията, всеки може да се изправи очи в очи с нашарени с графити и елементарни драсканици изоставени и разрушени постройки, които с годините са се трансформирали в помийна яма.



Дворът е същинско бунище, което обаче очевидно е посещавано от хора, освен от бездомни кучета, които се усещат господари на ситуацията на това място.



Постройките, чието битие от дълго време е безсмислено, от години са известни като проблематични обекти, където намират леговище клошари, а евентуално и наркомани. Затова и те бяха запечатани с висока железна ограда. Това стана преди доста време, в този момент оградата е просто разрушена.



Преди към седмица Община Варна се похвали с голям брой цветя, които ще засади през есента в Морската градина. Чудесно, дано е цветно и красиво. Но въпреки всичко премахването, изчистването и обезопасяването на сходни бунища би трябвало да е приоритет. Да не приказваме, че преди към месец беше и огромното почистване (и най-много огромната медийна акция около него)... Е по какъв начин пък никой във Варна не се сети за това място?



Отделен е въпросът за какво тези постройки са в това положение, за какво не се поддържат? Не е загадка, постоянно такива обекти се оставят сякаш несъзнателно на произвола, до момента в който не се появи някой „ избавител “, който на ниска цена да ги вземе.



А в това време дано напомним, че безстопанствеността освен грях към жителите. Тя е и закононарушение.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 гарфилд (преди 40 секунди) Рейтинг: 27672 | Одобрение: 11572 Добре му напомнихте на кметчето.Ей в този момент,ще впрегне хората си,да изчистят предизборно,това бунище. Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР