Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: Анна Демирова, читателРодител се обърна със

Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: Анна Демирова, читателРодител се обърна със ...

Майка подаде сигнал срещу храната и реда във варненско училище, директорката отговори на обвиненията.Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

снимки: Анна Демирова, читател

Родител се обърна със сигнал до „Петел“, насочен срещу директорката на варненското училище „Христо Ботев“ в Аспарухово. Според Анна Демирова тя „не разрешава децата да тренират спорт или да ходят на допълнителни уроци“, а освен това храната и по-точно закуските, които се дават на децата, са под всякаква критика. Майката изпрати до редакцията ни и снимки на сандвич, който детето ѝ е получило.

„Днес, когато я помолих дъщеря ми да не посещава час по игри, тъй като 90% тя гони децата в студа да играят в двора и детето ми е все болно, тя си позволи да ми повиши тон и да ми каже, че от моето дете зависи бюджета на училището. Храната която всеки ден им дават е без етикет,в найлонов плик,негодна за употреба. В тоалетните няма хигиена и масово учениците са с здравословни причини поради този факт“, това написа очевидно ядосаният родител в писмото си до нас.

Потърсихме г-жа Виктория Шереметова, директор на училище „Христо Ботев“ и тя подробно отговори на всички критики, които ѝ са отправени.

От нея разбрахме, че родителското недоволство идва в резултат на затегната дисциплина относно спазването на програмата за целодневно обучение. Става въпрос за това, че в „занималнята“, както я наричат хората за по-просто, децата освен часове за самостоятелна подготовка на домашни и уроци са следващите дни, имат и часове за занимания по интереси. До тази година родителите понякога са вземали децата си от тези последни часове, което на практика е нарушение на програмата за целодневно обучение.

МОН е затегнало с проверки режима и училищата са заплашени с отнемане на средства от бюджета, ако се установят нарушения.

Естествено, родителите имат право да отпишат децата от целодневното обучение, то не е задължително. „В случая майката иска детето да е в училище, за да си напише домашните, а след това да го взема, което няма как да стане“, коментира директорката на ОУ „Христо Ботев“.

Г-жа Шереметова също така отрече, че е спирала детето да посещава тренировки. Тя обаче е поискала бележки от клубовете, където детето тренира. След като ги е получила, проблем да бъде пуснато няма. Но само за тези часове, за които подобен компромис е предвиден според нормативата уредба. По въпроса за храната, и по-точно закуските, които децата получават, от училището уточниха, че те се доставят от общинската фирма „Ученическо и столово хранене“. До момента само веднъж е имало връщане на закуски, които са били твърде малки, след което дружеството веднага ги компенсирало.

Колкото до качеството, от училището коментираха, че цената на ден е 66 стотинки. При такава цена не може да се очаква сандвичите да изглеждат красиви. Но от ръководството са сигурни, че поне съдържанието на закуските е по стандарт, като са отчетени и здравните потребности на всеки ученик.

Оплакванията на майката, които получихме в „Петел“ са адресирани и до БАБХ и до РУО – Варна. За момента има два сигнала от нея, по които сме проверявани, коментира г-жа Шереметова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

Източник: petel.bg