Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: Анна Демирова, читателРодител се обърна със

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: Анна Демирова, читателРодител се обърна със
Коментари Харесай

Майка подаде сигнал срещу храната и реда във варненско училище, директорката отговори на обвиненията

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотоси: Анна Демирова, четец

Родител се обърна със сигнал до „ Петел “, ориентиран против директорката на варненското учебно заведение „ Христо Ботев “ в Аспарухово. Според Анна Демирова тя „ не позволява децата да упражняват спорт или да вървят на спомагателни уроци “, а също така храната и по-точно закуските, които се дават на децата, са под всякаква рецензия. Майката изпрати до редакцията ни и фотоси на сандвич, който детето ѝ е получило.

„ Днес, когато я помолих щерка ми да не посещава час по игри, защото 90% тя гони децата в студа да играят в двора и детето ми е все болно, тя си разреши да ми увеличи звук и да ми каже, че от моето дете зависи бюджета на учебното заведение. Храната която всеки ден им дават е без етикет,в найлонов плик,негодна за приложимост. В тоалетните няма хигиена и всеобщо учениците са с здравословни аргументи заради този факт “, това написа явно ядосаният родител в писмото си до нас.

Потърсихме госпожа Виктория Шереметова, шеф на учебно заведение „ Христо Ботев “ и тя в детайли отговори на всички рецензии, които ѝ са отправени.

От нея разбрахме, че родителското неодобрение идва вследствие на затегната дисциплинираност по отношение на спазването на програмата за целодневно образование. Става въпрос за това, че в „ занималнята “, както я назовават хората за по-просто, децата с изключение на часове за независима подготовка на домашни и уроци са идващите дни, имат и часове за занимания по ползи. До тази година родителите от време на време са вземали децата си от тези последни часове, което на процедура е нарушаване на програмата за целодневно образование.

МОН е стегнало с инспекции режима и учебните заведения са застрашени с лишаване на средства от бюджета, в случай че се открият нарушавания.

Естествено, родителите имат право да отпишат децата от целодневното образование, то не е наложително. „ В случая майката желае детето да е в учебно заведение, с цел да си напише домашните, а по-късно да го взема, което няма по какъв начин да стане “, разяснява директорката на ОУ „ Христо Ботев “.

Г-жа Шереметова също по този начин отхвърли, че е серпантина детето да посещава тренировки. Тя обаче е поискала бележки от клубовете, където детето тренира. След като ги е получила, проблем да бъде пуснато няма. Но единствено за тези часове, за които сходен компромис е очакван съгласно нормативата уредба. 



По въпроса за храната, и по-точно закуските, които децата получават, от учебното заведение прецизираха, че те се доставят от общинската компания „ Ученическо и столово хранене “. До момента единствено един път е имало връщане на закуски, които са били прекомерно дребни, след което сдружението незабавно ги компенсирало.

Колкото до качеството, от учебното заведение разясниха, че цената дневно е 66 стотинки. При такава цена не може да се чака сандвичите да наподобяват красиви. Но от управлението са сигурни, че най-малко наличието на закуските е по стандарт, като са регистрирани и здравните потребности на всеки възпитаник.

Оплакванията на майката, които получихме в „ Петел “ са адресирани и до БАБХ и до РУО – Варна. За момента има два сигнала от нея, по които сме проверявани, разяснява госпожа Шереметова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР